Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

Una quarantena de persones participa en la 3a Sessió d'Informació i Consulta del POUM

20 de juliol de 2010Aquesta sessió, celebrada el passat divendres 16 de juliol, forma part del procés de participació ciutadana que es va iniciar el 16 de febrer del 2010 amb la voluntat d'implicar tot el poble en la definició del planejament urbanístic del municipi. El procés s'impulsa des de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i compta amb el suport tècnic de l'empresa GMG Gestió i Participació Ciutadana, SL.

 

Josep Maria Serraviñals, regidor d'Urbanisme, va obrir la sessió fent un repàs històric de l'estructura i del planejament urbanístic del municipi i va emfatitzar la necessitat que “el POUM ajudi a resoldre definitivament els problemes històrics de gestió urbanística que arrossega el municipi”, i també va afirmar: “Hem de pensar quin poble volem ser. Hem de seguir sent un poble i fer un urbanisme de qualitat”.

 

Posteriorment, el redactor del POUM, Santi Bertran, va explicar que les propostes del nou POUM lligades al sòl urbà i urbanitzable apunten a la necessitat de consolidar el poble i articular els diferents barris dispersos:

o “El POUM que es vol tirar endavant no suposa un creixement desmesurat, sinó que és de contenció i només d'ocupació dels diferents espais buits entre els barris ja consolidats, que en molts casos el planejament actual ja considerava urbans.”

o “Tots els nous desenvolupaments han d'aportar elements d'estructura general, permetre la continuïtat dels diferents espais verds, dotar dels equipaments necessaris i consolidar la xarxa viària.”

o “El nou POUM pretén donar continuïtat als diferents espais no urbanitzables a través de les diferents urbanitzacions amb la disposició dels espais lliures i equipaments, (…) tractant els espais lliures de manera respectuosa amb el medi, i fins i tot donant un tractament d'aquests espais similar al del seu entorn rural.”

o “Cal crear una centralitat amb els nous desenvolupaments que es proposen (sector Camí del Molí i sector de Can Cladelles), que tindran com a objectiu reforçar i consolidar el centre, i ampliar les àrees centrals recolzades amb el Parc lineal de la Riera de Caldes i el Parc Central del Camí del Molí.

o “Resulta imprescindible garantir i potenciar com a zones de vianants (viaris cívics) tots els nuclis històrics, per tal de crear unes zones de passeig pels ciutadans.”

o “Els nous sectors han de possibilitar la gran transformació de la riera, com a parc urbà integrador i aglutinador d'activitats lúdiques pel municipi; i per tant, la riera de Caldes ha de configurar-se com la gran façana del municipi”.

 

A continuació, va detallar les propostes relatives als nous sectors que planteja el POUM. Finalment, es va dividir als participants en grups de debat, on van poder tractar aspectes positius i negatius de les propostes presentades així com formular suggeriments i propostes alternatives.

 

Abans de celebrar l'aprovació inicial del POUM, és previst convocar una sessió de retorn oberta a tota la ciutadania per tal d'explicar quines de les aportacions ciutadanes rebudes s'hi hauran incorporat i quines no hagi estat possible fer-ho.

 

Serà, un cop el POUM sigui aprovat inicialment pel Ple, quan s'obri el període d'exposició pública, que preveu la normativa legal vigent, en què la ciutadania podrà presentar al·legacions al document.Imatges relacionades

  • 3a Sessió d'informació i consulta del POUM

    3a Sessió d'informació i consulta del POUM