Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 18 de febrer

El Registre d'Absències, una eina per evitar robatoris

28 de juliol de 2010Un any més, la regidoria de governació de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha posat en marxa el Registre d'Absències per tal que qui ho desitgi pugui comptar amb un servei especial de vigilància de la seva llar durant el període en què marxen de vacances.

“Cada any puja el nombre de famílies o persones que inscriuen la seva llar en el registre d'absències, a mesura que la ciutadania coneix el servei”, destaca el regidor de Governació, Jaume Oliveras. El Registre d'Absències consisteix en la inscripció de les llars que romanen buides perquè els seus ocupants marxen de vacances. A partir de les dades que han de facilitar les persones interessades, la Policia Local incrementa les vigilàncies per tal de protegir les seves llars i intentar evitar així els possibles robatoris. Aquest servei funciona des de principis de juny i fins a finals de setembre.

Per primer any la recentment creada Unitat de Proximitat s'ocupa d'informar la ciutadania sobre l'existència d'aquest servei i efectua inscripcions. Hi ha tres vies per tal de registrar-se. Es pot fer a través dels agents de la Unitat de Proximitat, enviant un correu electrònic a proximitatpl@palauplegamans.cat, o acudint a la Comissaria de la Policia Local.

Com evitar robatoris

A més, la Policia Local recomana diverses accions per evitar robatoris durant l'estiu i les vacances, especialment als veïns de les urbanitzacions. En primer lloc, s'aconsella connectar sempre les alarmes, tant si la família és a casa com si no. També es recomana l'ús de temporitzadors de llum, deixar les persianes mig obertes i demanar a algú de confiança que reculli el correu per simular que hi ha gent a casa. Per tant, tampoc s'ha de dir a moltes persones que la família marxa de vacances.

La Policia Local recorda que no s'ha d'intervenir mai en cas de veure persones o vehicles sospitosos, si bé cal avisar la policia intentant facilitar el màxim de detalls que ajudin els agents a identificar-los.

Aquesta és una iniciativa desenvolupada per la Regidoria de Governació de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

Palau-solità i Plegamans, 28 de juliol


Imatges relacionades

  • Unitat proximitat

    Unitat proximitat