Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 15 de novembre

Les obres de la Zona de Vianants encaren la recta final

29 de juliol de 2010Els treballs de creació de la Zona de Vianants impulsats per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, avancen a bon ritme. S'han millorat les instal•lacions del subsòl, actualitzat les diverses xarxes per evitar futures molèsties als veïns. En breu s'iniciaran els treballs de pavimentació.

“Aquestes obres són una gran inversió de futur per a la vila, per a què tothom pugui gaudir al màxim de l'espai públic del centre com a lloc d'esbarjo i de passeig, i per potenciar el motor de la vida de qualsevol poble: el comerç”, apunta Mercè Pla, alcaldessa de Palau-solità i Plegamans en una recent visita d'obres on ha agraït la paciència que tenen tots els veïns afectats per les obres.

Properament és previst que s'iniciïn els treballs de pavimentació de la calçada central i l'enderroc de les voreres. La pavimentació dels vials es farà en el següent ordre: s'iniciaran al carrer Estació, a continuació es realitzarà el Camí Reial, i el carrer Anselm Clavé i, per últim, s'intervindrà en la plaça de l'Ajuntament.

Al setembre, un cop acabada la pavimentació es col•locarà el mobiliari urbà, il•luminació, plantacions, senyalització i es retiraran les línies aèries de telèfon i electricitat. La plaça del Ajuntament quedarà totalment enllestida en el moment que hagin finalitzat els treballs de millores d'accessibilitat de la Casa Consistorial i es desmuntin els mòduls.

Fins ara ja han finalitzat els treballs d'enderroc, clavegueram, reblert i compactació de ferms dels carrers, i actualment s'està ultimant l'execució de les xarxes d'electricitat, aigua i telefonia, fibra òptica i enllumenat públic que es fan totalment de nou

Pel que fa a la xarxa de clavegueram, aquesta s'ha renovat completament, tant dels col•lectors de cadascuna de les vies com de les connexions entre aquests i els baixants d'aigües residuals i pluvials de cadascun dels edificis. De la mateixa manera, s'han renovat les escomeses i les connexions de tota aquesta xarxa al col•lector general del passeig de la Carrerada.

Les obres també inclouen la renovació íntegra de les dues xarxes de subministrament d'aigua potable que hi ha la zona, de CASSA i d'Aigües Padró. “Ambdues estaven en pèssimes condicions, amb trams de canonades de plom i de fibrociment, dos materials obsolets”, detalla el regidor d'Urbanisme, Josep M. Serraviñals.

Pel que fa a les xarxes de cablejat, d'electricitat, telèfon i dades (com fibra òptica), els tècnics de l'Ajuntament estan treballant per posar ordre i racionalitzar-les.

Les obres de vianantització del centre tenen un cost de 1.153.989,88€ i han estat finançades en més d'un 80% per altres administracions, el Fons Europeu, la Generalitat i la Diputació. Aquestes subvencions estan destinades específicament per realitzar obres de millora de la qualitat de vida dels municipis, en relació als serveis de clavegueram, d'enllumenat , l'eliminació de barreres arquitectòniques i el Desenvolupament urbà.Imatges relacionades

  • 100720 visita d obres

    100720 visita d obres

  • 100720 visita d obres 2

    100720 visita d obres 2