Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 14 de desembre

L'Ajuntament aconsegueix que el Ministeri de Foment prorrogui el termini d'al·legacions al Quart Cinturó

12 d'agost de 2010El Ministeri de Foment ha acceptat prorrogar fins al 9 d'octubre el termini d'al·legacions al projecte de Quart Cinturó, la via que preveu unir Terrassa, Sabadell i Granollers passant a prop del casc urbà de Palau-solità i Plegamans. Els ajuntaments, altres institucions i la ciutadania poden presentar al·legacions al projecte fins a la nova data fixada. Així ho ha confirmat avui un representant de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya –organisme que depén del Ministeri de Foment— al regidor Miquel Truyols, Alcalde Accidental de Palau-solità i Plegamans durant aquesta setmana.

 

Aquesta ampliació del termini per presentar al·legacions arriba després que l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans demanés una prórroga per poder preparar les al·legacions, de la mateixa manera que ho han sol·licitat altres consistoris de municipis afectats, com Sabadell o Terrassa. El document que estableix el traçat i la naturalesa del Quart Cinturó duu el títol Estudio Informativo de clave: EI4-B-16. "Cierre de la Autovía Orbital de Barcelona". L'estudi va ser publicat al BOE el 30 de juliol, donant un termini inicial per presentar al·legacions de 30 dies hàbils.

 

Això va motivar que l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans demanés prorrogar el termini a través d'una carta oficial dirigida al Ministre de Foment, José Blanco. La carta, enviada el 6 d'agost i signada pel regidor Abel Julien com a Alcalde Accidental durant aquella setmana, mostrava la contrarietat del consistori amb el termini inicial establert, que coincidia plenament amb el mes d'agost. Aquest fet “dificulta enormement la preparació de les al·legacions donat que, com és sabut, durant el mes d'agost bona part del personal es troba de vacances”, criticava la sol·licitud de l'Ajuntament dirigida al Ministeri de Foment així com a la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya i al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. De la mateixa manera, la sol·licitud de l'Ajuntament demanava que “l'acord de prórroga sigui publicat amb caràcter d'urgència al BOE” i proposava el 4 d'octubre com a data límit per presentar al·legacions.

 

Consulta i al·legacions

En concret, el document publicat al BOE revela que el Ministeri de Foment preveu construir una autovia que passaria pel nord del municipi, entre les poblacions de Sentmenat, Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui, i que continuaria el seu camí cap a Granollers a través de Lliçà d'Amunt.

 

La ciutadania pot consultar l'estudi aprovat (de 2.849 pàgines) a la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya, situada a Barcelona (c. de la Marquesa, 12, 2a planta), o als ajuntaments dels municipis afectats, com Palau-solità i Plegamans. En concret, els ciutadans que ho desitgin poden consultar el projecte del Ministeri de Foment als Serveis Tècnics de l'Ajuntament, a l'edifici situat a la cantonada entre els carrers Barcelona i Camí Reial.

 

Les al·legacions poden presentar-se, doncs, fins al 9 d'octubre a la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya o als consistoris dels municipis afectats. Les al·legacions han d'incloure la referència de l'aprovació publicada al BOE, identificant de forma correcta l'estudi en qüestió sobre el qual es presenten.