Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de novembre

La C-59 tindrà un nou accés als polígons de Santa Perpètua i Palau i es desdoblarà un tram entre el carrer Vallès fins l'enllaç de Masia Julià

14 de juny de 2006El Govern de la Generalitat va fer públic ahir que ha destinat 10 milions d'€ a la construcció d'un nou accés al Polígon industrial Can Bernades-Subirà des de la C-59, en el tram que va des de Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans. El nou enllaç estarà format per un pas inferior sota la carretera per tal de permetre els moviments d'entrada al polígon del trànsit procedent de Barcelona i un ramal d'incorporació des del polígon a la carretera en direcció a Barcelona. Les obres permetran millorar l'accessibilitat als polígons ubicats en aquesta zona, especialment al terme de Palau.

El projecte inclou la construcció d'un tercer carril de trenat a la C-59 en ambdós sentits de la circulació –uns 500 metres per sentit– des de l'enllaç de la CIM Vallès fins als ramals de nova construcció. D'altra banda, com ja havia reclamat l'alcaldessa de Palau, Teresa Padrós, i els industrials del polígon Riera de Caldes al departament de Política Territorial de la Generalitat, es desdoblarà un tram de 800 metres de longitud de la C-59, a l'entrada al terme de Palau fins a l'enllaç de Masia Julià. Aquesta actuació comportarà l'ampliació de la passarel•la de vianants existent, per tal adaptar-la a l'amplada d'aquest nou tram desdoblat de la carretera. Amb aquesta solució, que satisfà l'Ajuntament de Palau, es podran desfer els colls d'ampolla que es produeixen justament en aquesta zona en hores punta i faran més fluid el trànsit de la C-59 al seu pas per Palau.

El projecte preveu l'adequació d'un vial de servei on s'instal•larà la nova parada de la línia d'autobús Caldes de Montbui - Barcelona en sentit Caldes de Montbui. Les obres es completaran amb la millora del drenatge, la senyalització i l'aplicació de les mesures correctores d'impacte (estesa de terra vegetal i hidrosembra de talussos).

Les obres corresponents a aquesta actuació es licitaran aquest mes, amb un pressupost de 10 milions d'€. D'aquesta inversió, l'Institut Català del Sòl aportarà 2,8 milions, els polígons Can Bernades-Subirà, Can Roca, Riera de Caldes, Can Oller i la Creueta aportaran 420.000 € i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques finançarà la resta.

Imatge
El nou desdoblament reduirà les cues de la variant com la de la imatge