Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 20 de setembre

Pedalada multitudinària per inaugurar la Ronda Verda de la Riera

6 d'octubre de 2010La inauguració de la Ronda Verda de la Riera de Caldes va aplegar unes 300 persones que van recórrer en bicicleta el nou vial que ressegueix el marge de la riera. La inauguració, que es va fer diumenge 3 d'octubre dins el marc de Fira Palau, va servir també per celebrar la Pedalada contra el Canvi Climàtic amb la col·laboració del Club Ciclista de Palau-solità i Plegamans. Alguns dels participants van fer el recorregut curt, exclusivament per la Ronda Verda, mentre que els més animats van allargar la pedalada a través del Carril Bici que s'està instaurant actualment al casc urbà del municipi i que quedarà connectat amb la Ronda Verda.

 

L'acte d'inauguració va estar presidit pel regidor de Sostenibilitat i Medi Natural, Abel Julien, i pel regidor d'Esports, Albert Font. La Ronda Verda fa uns 2km de longitud i connecta el centre del municipi (Espai Jove l'Escorxador) amb el Parc de l'Hostal del Fum. “És una infraestructura que necessitava el nostre poble, per tenir un lloc on passejar en un entorn natural com ho és la Riera de Caldes”, destaca el regidor Abel Julien, qui afegeix que el curs fluvial “està recuperant el seu ecosistema amb el projecte Riera Viva, que li està retornant molts valors naturals i paisatgístics”. Amb la Ronda Verda, l'Ajuntament vol incentivar també l'ús del Parc de l'Hostal del Fum per part dels palauencs: “La Ronda Verda el connecta amb el centre a través d'un vial per a bicicletes i vianants, cosa que de ben segur potenciarà les visites dels palauencs a un parc que atrau gent de moltes altres poblacions”, amplia Julien. El regidor d'Esports, Albert Font, subratlla un altre efecte positiu de la Ronda Verda: “Sens dubte animarà molta gent a fer esport amb bicicleta, en tenir un vial molt còmode, segur i molt agradable des del punt de vista del paisatge”.

 

La inauguració va comptar amb la presència de l'Alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, i de la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sta. Perpètua de la Mogoda, Rosa M. Bonàs. Ambdues personalitats van acudir a la inauguració perquè estudien donar continuïtat a la Ronda Verda als seus municipis, cosa que connectaria els tres pobles a través d'aquest vial. En aquest sentit, Abel Julien recorda que “hi havia un projecte del Ministeri de Medi Ambient que preveia construir aquest vial al llarg de tot el curs de la Riera de Caldes, però no s'arribava a materialitzar mai”. Per aquesta raó, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans “va decidir començar a construir la Ronda Verda, amb fons propis i amb les subvencions que s'han aconseguit i que han aportat l'Agència Catalana de l'Aigua i el Consorci del Besòs”.

 

La construcció de la Ronda Verda ha anat acompanyada d'importants actuacions per recuperar l'entorn natural del marge de la riera per on transcorre el vial. A banda i banda del vial s'han fet plantacions d'arbres i altres espècies vegetals autòctones i pròpies dels marges fluvials. A més, durant el procés de construcció es van retirar moltes deixalles i andròmines abandonades a la zona. L'actuació, doncs, ha aconseguit recuperar per a l'ús ciutadà un indret del municipi que es trobava molt degradat, especialment al tram de la Riera de Caldes situat al darrere de les naus industrials del polígon Boada Nou. “Aquella zona era un focus de brutícia i d'inseguretat per a la ciutadania palauenca, per les deixalles de tota mena que hi havia i perquè s'hi havien detectat actuacions delictives”, recorda el regidor de Sostenibilitat i Medi Natural palauenc. “Ara no sols s'ha netejat sinó que també s'ha recuperat el seu valor paisatgístic i natural i s'ha rescatat per a l'ús de tota la ciutadania”, remata Julien.Imatges relacionades

  • Abel Julien talla la cinta inaugural

    Abel Julien talla la cinta inaugural

  • Ciclistes en la pedalada d'inauguració

    Ciclistes en la pedalada d'inauguració

  • Tram de la Ronda Verda on s'han retirat deixalles i s'hi han plantat arbres

    Tram de la Ronda Verda on s'han retirat deixalles i s'hi han plantat arbres