Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de març

Parlem del tabac?

13 d'octubre de 2010Quan va començar això de fumar tabac? Què és el tabaquisme? Vull deixar de fumar, què puc fer? Quines són les conseqüències pel meu cos? No estic d'acord amb la creació d'espais lliures de fum, i tu?

 

Per tal de reflexionar sobre aquest tema, portarem a l'Espai Jove l'Escorxador l'exposició “Municipi sense fum”. La mostra, creada pel Servei de Salut Publica de la Diputació de Barcelona, té com a objectiu explicar els diferents aspectes relacionats amb el tabac.

 

Hi ha un món de coses: la tolerància, la dependència física, la dependència psicològica, la síndrome d'abstinència... Són només alguns dels factors que juguen un paper important en la presa de decisió de deixar de fumar o seguir-ne.

 

Un altre aspecte a considerar és que les conseqüències de l'hàbit de fumar van més enllà del fumador, afectant també el seu entorn directe. Parlem dels fumadors passius, igualment exposats als efectes nocius del fum del tabac. El llistat de persones és llarg: cambrers, els fetus a la panxa de les seves mares, els familiars d'un fumador... tu! Com podem veure, tothom hi surt perjudicat.

 

Tot plegat, entre els dies 18 d'octubre i 5 de novembre el jovent del municipi podrà informar-se sobre la historia de l'hàbit de fumar, sobre els efectes del tabac per a la salut, sobres les vies per a deixar de fumar, la legislació vigent etc.

 

Vine a l'Escorxador!

 

(Per Àlex dos Anjos)

 Imatges relacionades

  • Imatge extreta del Banc d'Imatge i So del Ministeri d'Educació

    Imatge extreta del Banc d'Imatge i So del Ministeri d'Educació

Enllaços relacionats