Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de novembre

Salut i estudis: què cal saber-ne?

13 d'octubre de 2010El mes de setembre ha estat marcat per la tornada dels joves a l'aula. El començament del nou any acadèmic a més de permetre la retrobada d'amics i mestres, també els hi presenta nous reptes: nous continguts escolars, a vegades un canvi d'escola i, fins i tot, l'anada a la universitat.

 

 

Per dur a terme de forma satisfactòria les tasques diàries de la vida d'estudiant, han de tenir cura del seu estat de salut general. Simplement pel fet de que en pot afavorir o afectar el seu rendiment acadèmic.

 

 

Per cert, et recordes quan vas fer per últim cop una revisió del teu sistema visual? Si la contestació a la pregunta és no, cal que sàpigues el següent: “aproximadament el 80% d'informació ens arriba a través dels ulls”. Llavors, si consideres les hores de classe, les hores de lectura, les hores al davant l'ordinador per la realització de les tasques escolars...

 

 

Segons l'optometrista Yolanda Flores, autora de l'article “Bona visió al tornar a classe”, “Si tenim una visió deficient perdem capacitat de resposta i això afectarà al nostre desenvolupament acadèmic, professional i social”. Això vol dir que és molt important tenir cura de la nostra salut visual.

 

 

Altre aspecte important i que, a vegades, no se li dóna gaire importància, és el manteniment del bon estat de l'esquena. Cal tenir-ne cura perquè només en tenim una! Per tal d'evitar l'aparició prematura de dolors d'esquena, és imprescindible una bona higiene postural, la pràctica d'activitats físiques i la reducció del pes de les motxilles.

 

 

En aquest sentit i amb l'objectiu d'orientar el col·lectiu d'estudiants, l'Organització Mèdica Col·legial i la Fundació Kovacs han elaborat una petita guia amb vuit normes pel manteniment d'una esquena sana. Te la pots descarregar des de l'enllaç que trobaràs a aquesta pàgina.

 

 

Apa! Bons estudis i a cuidar-te!

 

 

(Per Àlex dos Anjos)

 Imatges relacionades

  • Imatge extreta del Banc d'Imatge i So del Ministeri d'Educació

    Imatge extreta del Banc d'Imatge i So del Ministeri d'Educació

Documentació adjunta

Enllaços relacionats