Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 16 de novembre

L'Ajuntament millora les instal•lacions de l'Arxiu Municipal

10 de gener de 2007L'Arxiu Municipal de Palau-solità i Plegamans ha millorat la capacitat dels seus dipòsits amb la instal•lació d'armaris compactes i la capacitat d'emmagatzemar i ordenar que això suposa perquè ara l'Ajuntament gaudeix de gairebé 600 metres lineals de prestatgeria. Aprofitant aquesta operació, l'Arxiu ha estat pintat i tractat d'humitats per afavorir la correcta conservació dels arxius i documentació de paper emmagatzemada.

Gràcies a la inversió realitzada per l' Ajuntament i l'aportació de l' Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, l'arribada del nou sistema de conservació de la documentació (els armaris compactes) ha possibilitat resoldre les deficiències que patien els dipòsits de l'Arxiu Municipal, sobretot a causa de la saturació. En concret, s'ha invertit un total de 19.990, 71 €, 9.000 € dels quals han estat aportació de la Diputació.


Aquests treballs de reforma i millora han provocat un trasllat temporal de la documentació, fet que ha suposat una gran feinada perquè s'havia de fer aquest trasllat amb les màximes garanties per preservar tota la documentació.

Per aquest motiu, des del mes de novembre, data d'inici del trasllat de les primeres capses a les dependències provisionals, fins la seva tornada a l'Arxiu prevista per aquest mes de gener, el servei de préstec i consulta ha quedat restringit a assumptes urgents, tot i que, segons les previsions, la normalitat tornarà en pocs dies.

Imatge
L'alcaldessa acciona el mecanisme d'una de les noves prestatgeries de l'Arxiu

Imatges relacionades

  • Vista del nou Arxiu Municipal

    Vista del nou Arxiu Municipal