Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 16 de novembre

L'Ajuntament demana a les administracions que compleixin amb els terminis de mínims de pagament

2 de novembre de 2010Les administracions públiques mantenen un import superior als quatre milions d'Euros pendent de pagament a aquest Ajuntament

L'equip de govern de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans format per CiU, ERC i PP va aprovar el passat dijous, una moció en que es demana a administracions supramunicipals que compleixin la llei de morositat i facin front als endarreriments de pagament compromesos amb l'Ajuntament.

Malgrat que la Llei 15/2010 (llei de morositat) no afecti als pagaments entre administracions, l'Ajuntament demana a la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Diputació de Barcelona i al Govern de l'Estat que facin front als seus pagaments, que segons la Llei, és d'un màxim de 55 dies des de la data de factura del servei. “L'ajuntament ha fet els deures i està pagant als proveïdors a 49 dies el 2009 mentre que el 2006 la mitjana era de 91 dies” apunta el regidor d'Economia Albert Font. En aquest sentit, Font assegura que la moció presentada per l'equip de govern reclama el que se'ls deu: “Ens han aprovat projectes i fins hi tot les seves justificacions, però encara no hem rebut els diners”.

Així doncs, la moció reclama que aquelles administracions que hagin superat el termini de pagament, ho facin almenys dins l'exercici 2010 en curs.

L'Ajuntament ve patint des de fa dos exercicis un increment important en els períodes mitjos de cobrament dels seus ingressos, passant de 49 dies al 2006, a 54 al 2009 i enguany a més de 100 dies i pujant. Concretament “les administracions públiques que aporten finançament a aquest Ajuntament, mantenen un import superior als quatre milions d'Euros pendent de pagament a aquest Ajuntament, dels quals més d'un és d'exercicis anteriors a l'actual” assegura Font.


La moció va ser aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció del PSC i ICV-EUiA.