Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de novembre

Es recuperen els jardins de la Casa Folch

16 de novembre de 2010Els jardins de la casa on va viure l'escriptor Josep Mª Folch i Torres han estat rehabilitats dins el projecte que l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans té per recuperar el patrimoni del municipi. Un espai molt apreciat per l'escriptor Josep Mª Folch i Torres que hi va viure des de l'any 1922.

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha volgut recuperar un dels espais més preuats del municipi. El jardí mediterrani d'influència italiana segueix els cànons del moviment noucentista. És a dir, s'adapta a la topografia del terreny però mantenint un esquema geomètric i de caire totalment romànic amb els salts d'aigua. “Tot el jardi està ple de detalls i dóna una vital importància a la vegetació. Hem respectat al màxim tot l'espai tal i com el tenia concebut en Folch i Torres” apunta el regidor de cultura Miquel Truyols. La direcció de l'obra de restauració ha anat a càrrec de l'arquitecte i urbanista Manuel Ribas i Piera.

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de més de 150 persones que van voler conèixer l'espai on el Sr. Folch hi passava llargues estones. “És una bona noticia pel municipi, doncs hem recuperat un espai molt important del nostre patrimoni. És fàcil destruir el patrimoni, però molt difícil recuperar-lo i avui ens hem d'alegrar de recuperar un espai tant bonic com aquest” apuntava l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans. Doncs, hi ha diverses fotografies que corroboren que el jardí era un dels grans plaers de l'autor. Quan en Josep Mª Folch i Torres s'instal•là en aquest casa en Massagran ja feia uns dotze anys que corria pel món amb les seves aventures.

Aquelles persones que va assistir a l'acte van poder observar la butaca de bimat al costat d'una taula amb llibres i una rosa en homenatge de gratitud per tot el que va escriure durant molts anys i la influència que va suposar tota la seva obra en la formació personal i cultural de petits, joves i grans del nostre país.

L'acte va estar amenitzat per la lectura de textos de Folch i Torres a càrrec de Ariadna Truyols, membre del grup de teatre Farrigo Farrago i Mª Teresa Nualart i Helen Quiroga que conformen una parella lingüística.Imatges relacionades

  • 101116 inauguraci jardins

    101116 inauguraci jardins

  • 101116 inauguraci jardins 1

    101116 inauguraci jardins 1