Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 14 de desembre

Ràdio Palau rep la concessió definitiva per emetre legalment

17 de novembre de 2010Finalment, Ràdio Palau emet ja de forma legal després que el govern de la Generalitat de Catalunya hagi acordat atorgar a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans la concessió definitiva per a la prestació del servei públic de radiodifusió sonora. Aquesta aprovació implica l'atorgament definitiu de la freqüència 91.7 de la FM, la mateixa a través de la qual els oients de Ràdio Palau han pogut escoltar-la des que va iniciar les seves emissions l'any 1989. Després d'aquesta concessió s'espera la notificació oficial del Ministeri de Ciència i Tecnologia mostrant la conformitat davant la inspecció tècnica que va realitzar de forma satisfactòria de les instal·lacions de Ràdio Palau el mes de setembre del 2010.

 

Així es culmina un llarg procés de legalització que va obligar a tancar temporalment Ràdio Palau al juny del 2008, després que la Generalitat de Catalunya advertís a l'Ajuntament que la ràdio municipal no estava facultada per emetre donat que operava sense llicència i que la Generalitat estava demanant el projecte tècnic des de l'any 2000 per poder atorgar-la. Això, sumat al fet que l'edifici on es trobava patia un greu problema d'aluminosi va provocar que l'Ajuntament decidís tancar l'emissora temporalment.

 

Des del juny del 2008 i fins a l'abril del 2010, l'Ajuntament “ha construït els nous estudis i s'han equipat amb les instal·lacions necessàries, s'ha elaborat el projecte tècnic, s'ha legalitzat l'emissora, s'ha convocat la plaça de director de Ràdio Palau mitjançant un concurs públic i s'han fet totes les tasques necessàries que culminen amb la inauguració de la nova programació”, diu el regidor de Comunicació, Jaume Oliveras.

 

Així, després que el periodista Eduard Garcia es fes càrrec de la direcció de Ràdio Palau, l'emissora va reprendre les emissions, en fase de proves, a l'abril del 2010. Al cap d'uns mesos emetent música en proves, Ràdio Palau va realitzar a finals del mes d'agost un especial de Festa Major, retransmetent en directe des dels nous estudis i mitjançant una unitat mòbil. A partir del mes d'octubre, Ràdio Palau va estrenar la programació estable que emet actualment, amb informació local i amb diversos espais “que donen veu a diversos col·lectius i entitats del municipi”, explica Eduard Garcia. Tot plegat, “amb l'objectiu d'oferir a la ciutadania un mitjà útil, obert i plural”, amplia el periodista.Imatges relacionades

  • L'estudi principal de Ràdio Palau, vist des de la cabina tècnica

    L'estudi principal de Ràdio Palau, vist des de la cabina tècnica

Enllaços relacionats