Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 21 de novembre

Curs per a cuidadors no professionals de persones dependents

17 de novembre de 2010Una vintena de persones van iniciar ahir un curs per a cuidadors no professionals organitzat per la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. “Amb aquesta iniciativa volem ajudar els cuidadors no professionals”, sintetitza Mercè Pla, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans. L'objectiu del curs és doble, “per tal que el cuidador compti amb les eines i els coneixements per millorar l'atenció de la persona depenent i perquè el cuidador sàpiga com protegir-se donat el desgast físic i psicològic que suposa aquesta tasca”, amplia la regidora de Serveis Socials, Carme Rubí. El curs està dissenyat des d'una visió força àmplia, ja que “la dependència no té edat, sovint afecta col·lectius diversos i no podem pensar només en l'atenció a persones d'edat avançada”, afegeix Rubí.

 

La iniciativa té dues branques. D'una banda hi ha el curs formatiu pròpiament dit, que es duu a terme mitjançant sessions presencials. De l'altra, l'Ajuntament proporcionarà el Servei d'Atenció Domiciliària per tal de substituir el cuidador no professional mentre realitza el curs, sense cap cost ni per a la persona cuidadora ni per a la dependent. El curs s'ofereix a través d'una carta adreçada a les persones dependents amb prestació econòmica vinculada a un cuidador no professional. Allà se'ls informa del projecte i se'ls avança que els Serveis Socials de l'Ajuntament trucaran per telèfon per parlar amb la persona cuidadora i oferir-li l'assistència al curs i la possibilitat d'acollir-se al SAD substitutori.

 

La formació

Els cursos tenen una durada de 25 hores distribuïdes en un curs de formació bàsica de 15 hores i un altre de formació especialitzada de 10 hores de durada. El curs especialitzat es realitza en base a la tipologia de la persona dependent de la qual tenen cura. El curs de formació bàsica es realitza en 6 sessions de dues hores i mitja de durada cadascuna. L'especialitzat, es duu a terme en 5 sessions de dues hores. Els continguts es corresponen amb les bases editades pel Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, entitat que acredita també la qualificació dels docents. La iniciativa compta amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Occidental i amb la gestió de la Fundació de Caixa Catalunya. Hi col·labora el Centre Residencial Palau, que cedeix els espais.Imatges relacionades

  • Façana de l'edifici de Serveis Socials de l'Ajuntament

    Façana de l'edifici de Serveis Socials de l'Ajuntament