Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 15 d'agost

L'equip de govern aprova un pressupost d'un milió d'euros inferior al de l'any passat

3 de desembre de 2010L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va aprovar ahir al vespre el pressupost per a l'exercici del 2011 per un import de 16.447.225,92 euros equilibrat entre el pressupost de Despeses i el d'Ingressos. Suposa un milió d'euros inferior a l'any passat. Per primera vegada en 15 anys es redueix el capítol 1 de despeses que s'aprova amb una xifra de 20 mil euros inferior a l'anterior exercici. Els pressupostos municipals van ser aprovats amb els vots a favor de CiU, ERC i PP i els vots en contra del PSC i ICV-EuA.

“Hem aprovat uns pressupostos reals, coherents i prudents per al 2011. Garantim tots els serveis municipals compromesos amb la ciutadania i amb els que més ho necessiten, i afrontem una situació de crisi on, un any més, es preveu una davallada moderada d'ingressos” apuntava l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla moments abans d'aprovar els pressupostos.

S'ha aprovat un pressupost marcat per dos eixos fonamentals. D'una banda, una primera fase que coincideix en el primer semestre, en que es finalitzaran els diferents projectes iniciats durant el 2010 i de l'altre, el segon semestre que es presenta amb l'actitud de planificar i preparar l'Ajuntament per la sortida de la crisi, la continuació de les millores en la gestió de l'administració local, i la planificació de nous projectes per a la propera legislatura.

El regidor d'economia, Albert Font assegurava que “la disminució del Pressupost d'aquest exercici ve motivada de nou per la davallada dels ingressos previstos, sobretot pels de capital, que es veuen reduïts vers la previsió del 2010 més d'un 32%, és a dir, més de 825 mil euros”. També és important la reducció de més de 130 mil Euros en els ingressos corrents. “Tots els capítols es redueixen, alguns de manera molt important, com el 14% de transferències corrents, o el 26,4% d'impostos indirecte, excepte el d'impostos directes, que aportarà un 7,4% més”.

En el ple de pressupostos celebrat ahir al vespre, Font també va mencionar que enguany no hi ha l'aportació de l'Estat en forma de Fons especials, que l'exercici anterior van venir a compensar parcialment la forta davallada d'ingressos corrents. “Enguany, l'Estat ha aprovat en els seus PGE un increment superior al 9% de mitjana en la participació en els tributs de l'Estat, que es veurà reduïda per la obligatorietat de retornar una part de la liquidació negativa d'aquesta participació en tributs de l'any 2008. Malgrat això, la reducció en transferències corrents segueix essent significativa, d'un 14%, que representen més de 578 mil Eurosmenys.

A grans trets, les àrees que disminueixen el seu pressupost són: Administració i Economia -13%, Via Pública -52%, Parcs i Jardins -14%, Cultura -15% Festes -8%: Comunicació i Ràdio -4% o la Policia Local -20%.

Per mantenir una certa activitat inversora, aquests pressupostos preveuen un milió d'Euros en finançament aliè mitjançant operacions de préstec a llarg termini. Aquest xifra, segons Font, és la que preveu l'esborrany, encara per aprovar, del Pla Econòmic Financer que estan elaborant els Serveis Econòmics de la Diputació de Barcelona per Ajuntament.

“El Pla Econòmic Financer que aprovarem en breu, està en la seva fase final d'elaboració, i el pressupost que es presenta ara, s'ajusta als escenaris previstos al Pla” va exposar Font.

Finalment, Font va recordar que l'objectiu és mantenir una política de gestió acurada i control de la despesa dins les possibilitats del moment, amb la davallada de costos en despesa corrent com telefonia, assegurances, neteja, manteniments, etc... però mantenint-ne les prestacions i serveis aconseguint que la qualitat de vida dels ciutadans de palau, sigui possible.

Per la seva banda, el regidor Albel Julien va destacar l'enorme baixada d'ingressos i va remarcar “la reducció feta per part de totes les regidories”. En el cas del Regidor David Zambrana, va apuntar que l'equip de govern ha fet uns comptes rigorosos. Va recorda que van agafar l'Ajuntament amb un pressupost de 19 milions d'euros i ara l'han rebaixat fins a 16. Un fet que demostra que l'equip de govern és conscient de la realitat econòmica i de les necessitats del municipi.

Palau-solità i Plegamans, 03 de desembre de 2011


Imatges relacionades

  • Pressupostos

    Pressupostos