Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

El Cònsol del Marroc inaugura la jornada d'internacionalització

17 de gener de 2011El Cònsol General del Regne del Marroc a Barcelona, Ghoulam Maichane, i l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, han presidit aquest matí la inauguració de la jornada Internacionalització i nous projectes: finançament i recursos. Ho han fet acompanyats de la Vicecònsol del Regne del Marroc a Barcelona, Fatma Ferkoussi, i del regidor de Desenvolupament Empresarial i Ocupació de l'Ajuntament, Albert Font.

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, ha subratllat la importància de la jornada que s'ha desenvolupat aquest matí a l'Auditori de la Masia de Can Cortès, “pel fet d'acompanyar-nos el Cònsol i la Vicecònsol del Marroc, un país emergent que dóna oportunitats de negoci a les nostres empreses”. “L'assistència massiva d'empresaris i la col·laboració del Banc Sabadell a la jornada demostra que la internacionalització en general, i les oportunitats al Marroc en concret, és quelcom que els interessa”, dedueix Mercè Pla. “Aquesta relació és positiva per ambdós països, i per a les empreses palauenques i catalanes, i per això aquest equip de govern vol donar el màxim de suport a les empreses, especialment a les que estan passant per un mal moment i busquen una sortida”, ha afegit l'Alcaldessa.

 

El Cònsol del Marroc ha recordat que “hi ha unes 350 companyies catalanes que operen al Marroc”, si bé “la jornada és important per continuar donant a conèixer el Marroc a les empreses catalanes i per això agraïm a les autoritats del municipi i als promotors de la jornada per organitzar aquest espai on comunicar-nos i explicar l'economia marroquina i el país en general”. Per a Maichane, el Marroc és atractiu per a tot tipus d'empresa perquè és un país emergent que té totes les portes obertes: “Especialment per als nostres veïns, per a Espanya i sobretot per a Catalunya”, ha manifestat. I és que el Cònsol especifica que el país nord-africà pot oferir a les empreses “el que ja no troben aquí”. “Al Marroc hi ha moltes possibilitats, hi ha una mà d'obra més barata, facilitats en els impostos... A Espanya hi ha unes lleis europees que limiten molt”, s'ha sincerat Maichane. El Cònsol ha convidat a l'Alcaldessa, Mercè Pla, a visitar el Marroc per tal de poder entrar en contacte i conèixer empresaris marroquins.

 

Continguts

Aproximadament una seixantena d'empresaris han acudit a la Masia de Can Cortès per escoltar les diverses ponències. El regidor de Desenvolupament Empresarial i Ocupació, Albert Font, ha introduït les dues primeres, orientades a presentar el Banc Sabadell Internacional. “És dels pocs bancs catalans que està instal·lat al Regne del Marroc, amb la qual cosa les empreses poden trobar en ell un soci que compta amb unes línies de crèdit a l'exportació interessants”.

 

Després de la introducció del regidor Font, Francesc Costa, Director de Comerç Exterior del Banc Sabadell, s'ha encarregat de fer la ponència Exportar ja no és una opció. En finalitzar, ha arribat el torn de Marroc, l'oportunitat per a l'empresa catalana, a càrrec de Santi Tiana, Director de l'Oficina de Casablanca del Banc Sabadell. Posteriorment, el Cònsol i la Vicecònsol del Marroc han exposat la inversió de futur que suposa invertir al Marroc. Tot seguit, Albert Graells ha presentat BANC (Business Angels Network Catalunya), en substitució d'Àlex Espona, Coordinador General d'aquesta institució privada que promou la figura del business angel (inversor privat), com a nou recurs de finançament per a les empreses.

 

El regidor Albert Font ha clos aquesta jornada, que ha estat organitzada per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i la regidoria de Desenvolupament Empresarial i Ocupació (DESOC), amb la col·laboració del Banc Sabadell i la participació del Consolat del Regne del Marroc a Barcelona i de BANC (Business Angels Network Catalunya).Imatges relacionades

  • L'Alcaldessa i el Cònsol General del Marroc, a Can Cortès

    L'Alcaldessa i el Cònsol General del Marroc, a Can Cortès

  • L'auditori s'ha omplert d'empresaris

    L'auditori s'ha omplert d'empresaris

  • Santi Tiana (dtor. oficina bancària Casablanca), Albert Font (regidor DESOC) i Francesc Costa (dtor. Comerç Exterior Banc Sabadell)

    Santi Tiana (dtor. oficina bancària Casablanca), Albert Font (regidor DESOC) i Francesc Costa (dtor. Comerç Exterior Banc Sabadell)

Documentació adjunta