Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 21 de setembre

Lliurament de les claus dels 30 habitatges de tipus social de lloguer per a joves que s'han fet a Palau

19 de gener de 2007L'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, acompanyada de regidors i regidores de l'Ajuntament i de responsables de ‘La Caixa' –entre els quals hi havia el director general d'Habitatge Assequible de l'Obra Social de ‘La Caixa', Jaume Cabré- van lliurar el 19 de gener les claus dels 30 pisos de lloguer per a joves de la població.

Aquest projecte ha estat possible gràcies al conveni signat per l'Ajuntament i la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona (‘La Caixa') per a la construcció d'aquest parc de 30 habitatges de tipus social en règim de lloguer adreçats a joves. Aquest conveni es va concretar en l'anomenat Pla Parcial Illa del Pla, al barri de Can Llong, on s'ha aixecat un edifici de tres pisos d'alçada en un solar cedit per l'Ajuntament de 2.220 metres quadrats (1.890 de caràcter residencial i 330 de caràcter comercial). El lloguer està per sota dels 250 € al mes i, després de 10 anys, els llogaters poden optar a la compra de l'habitatge si així ho volen amb l'avantatge que el preu de venda serà taxat tenint en compte els preus d'habitatge de protecció oficial del moment en què es faci la compra.

En l'acte del lliurament de claus, l'alcaldessa ha dit que l'Ajuntament “aposta per aquesta fórmula que hem treballat amb La Caixa d'oferir lloguer per a joves. Una bona fórmula per afavorir l'emancipació dels joves i que no hagin de marxar de la nostra vila per manca d'oferta d'habitatges a la seva mida. Per això continuarem apostant per aquesta col•laboració”. En aquest sentit, l'actual equip de govern treballa per concretar dues promocions més de lloguer (una a Can Maiol Nord i una altra a la zona de la Pedra Llarga) per a joves i també gent gran, un fet que permetrà en els pròxim 3 o 4 anys posar a disposició dels habitants de Palau d'un centenar de pisos de lloguer de tipus social. En aquest sentit, l'alcaldessa també ha manifestat que “el fet que la nostra gent jove tingui oportunitats d'habitatges al seu propi poble és vital per a nosaltres ja que pretenem gaudir d'una població equilibrada. De fet, una de les franges d'edat més importants que tenim al municipi va dels 25 als 29 anys (1.120 persones) i també dels 30 als 34 (1.296 persones). Per tant, des de l'Ajuntament continuarem apostant per polítiques actives que donin més flexibilitat al mercat de l'habitatge a Palau”. De fet, el nou POUM estableix més de 1.500 habitatges socials en els pròxims 25 o 30 anys al poble.

Amb aquesta innovadora iniciativa al municipi –fins ara només s'havia fet una promoció de venda per a joves, també a Can Llong-, l'Ajuntament persegueix un triple objectiu:

 Promoure el règim de tinença de lloguer, per tal d'avançar a la cerca d'un equilibri amb la modalitat de propietat, la fórmula més estesa d'accedir a l'habitatge.

 Que els segments de la població allunyats del mercat de venda puguin accedir a un habitatge digne a la població, en règim de lloguer.

 Que es garanteixin les necessitat de mobilitat i integració social d'una part de la ciutadania, que es troba inmersa a moviments i canvis demogràfics constants, tot possibilitant la barreja social en la vida ciutadana de Palau.

Imatge
L'alcaldessa lliurant les claus a una jove del municipi que gaudirà d'un dels nous pisos

Imatges relacionades

  • Façana dels pisos de lloguer per a joves

    Façana dels pisos de lloguer per a joves