Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 22 de setembre

S'inaugura la Zona de Vianants de Palau-solità i Plegamans

5 de març de 2011Palau-solità i Plegamans, 5 de març – El municipi disposa des d'avui dissabte 5 de març d'un nou centre peatonal que té per objectiu dinamitzar el centre del municipi i alhora potenciar l'eix comercial de la vila. Grans i petits han participat de la tallada de cinta que ha donat per inaugurat el nou centre.

La nova Zona de Vianants de Palau-solità i Plegamans s'ha posat en marxa aquest dissabte amb la inauguració institucional que ha comptat amb la presència de la Vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, el Delegat Territorial del Govern de la Generalitat, Salvador Jorba i l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla.

Grans i petits han pogut gaudir aquest matí d'una gran festa per donar el tret de sortida d'un dels projectes més emblemàtics que ha endegat l'equip de govern aquesta legislatura. Una audició de música a càrrec del grup de Combo 2 de l'Escola de Música, una comparsa a càrrec del grup la Torna i la presència del Rei Carnestoltes, han estat els reclams per donar el tret de sortida de la nova zona. Com a fet destacat, tots els presents han tingut unes estisores per tallar la cinta. I és que com explica l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, “aquest és el nou centre de Palau-solità i Plegamans, i per tant, és un espai perquè tots els palauencs i palauenques se'l facin seu i el gaudeixin.”

En els parlaments, la Vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega ha recordat que amb la posada en marxa de la nova Zona de Vianants, “Palau-solità i Plegamans disposa d'un nou centre peatonal que permetrà impulsar la vida econòmica del municipi, fomentarà els valors de la convivència i en definitiva potenciarà el sector comercial que està vivint uns moments complicats a causa de la crisi”. Per aquest motiu, Ortega ha volgut traslladar un missatge d'il•lusió i confiança per superar la situació econòmica que estem vivint. “Projectes com aquest són els que permetran que els comerciants puguin tenir totes les eines al seu abast per superar millor la crisi”.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla ha mostrat la seva satisfacció per haver finalitzat una de les obres més importants dutes a terme per l'actual equip de govern. “Posem punt i final a una obra que posa en marxa el nou centre de tots” apunta Pla, qui ha afegit que “és un nou escenari que de ben segur serà un dels espais més importants del municipi en el futur”. L'alcaldessa també ha donat les gràcies a totes les persones que han fet possible que el projecte s'hagi pogut tirar endavant i ha agraït especialment la paciència dels veïns i comerciants que han patit les conseqüències de les obres durant tot el procés.

La nova Zona de Vianants ha significat una gran reforma del Centre de la Vila. El projecte ha contemplat la millora de lesxXarxes de serveis, un nou clavegueram, l'adequació dels carrers per a l'ús dels vianants, la limitació del trànsit rodat per seguretat, una nova jardineria i xarxa de reg i un nou mobiliari urbà i senyalització. Tot per aconseguir la millora d'un dels espais més importants de la vila, que ha de reforçar el teixit comercial i el seu ús social.

Recordem que la nova Zona de Vianants és un projecte que ha tingut un cost de 981.016€. D'aquests diners, la Generalitat de Catalunya ha aportat 280.000 mitjançant el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya; la Xarxa de la Diputació de Barcelona ha aportat 200.000€; i la Unió Europea 310.541€ a través del Fons FEDER.


Imatges relacionades

 • Moment del tall de la cinta per part de les autoritats

  Moment del tall de la cinta per part de les autoritats

 • Tothom ha tallat la cinta

  Tothom ha tallat la cinta

 • Espectacle festiu

  Espectacle festiu

 • Arribada de la Vicepresidenta Joana Ortega

  Arribada de la Vicepresidenta Joana Ortega

 • La Vicepresidenta signa el llibre d'honor

  La Vicepresidenta signa el llibre d'honor

 • Parlaments institucionals

  Parlaments institucionals

 • Arribada de la Vicepresidenta Joana Ortega

  Arribada de la Vicepresidenta Joana Ortega