Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El Ple Municipal dóna suport a la consulta del 9 de novembre

#Alcaldia
#Plens

26 de setembre de 2014

El Ple Municipal Ordinari celebrat ahir, 25 de setembre, va aprovar donar suport a la convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya, prevista per al 9 de novembre d'enguany. La moció, presentada pels grups polítics CiU, ICV-EUiA i ERC, va ser aprovada amb els vots favorables d'aquestes tres formacions (8 vots), les abstencions de PSC i la Veu de Palau-solità i Plegamans (7 vots) i l'oposició del PP (2 vots).

 

La moció detalla tres punts d'acord. En el primer s'insta a l'Ajuntament a "mostrar el seu suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre, per decidir lliurement el futur de Catalunya (...)". A més, insta al consistori "a prendre el compromís amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació". En el segon punt es detalla el fet de "donar ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no refrendàries i participació ciutadana (...)". El darrer punt estableix la comunicació d'aquest acord a la Generalitat de Catalunya, la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris, així com a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), entitat que ho trametran als presidents del govern espanyol, del Congrés dels Diputats, del Parlament Europeu, del Consell de la Unió Europea i de la Comissió Europea, així com al secretari general de Nacions Unides.

 

La moció inclou un text introductori que defensa "el dret dels catalans i les catalanes a decidir el futur en llibertat" i que fa un repàs històric de diversos esdeveniments polítics vinculats a l'autogovern de Catalunya i a conflictes viscuts i l'establiment i la repressió de la dictadura franquista. A més, repassa esdeveniments viscuts en la darrera dècada, des del procés polític vinculat a l'Estatut de Catalunya vigent a les mobilitzacions socials organitzades en els darrers anys per reclamar la consulta. El text declara que "el procés que viu Catalunya ha de comportar, per ser creïble i il·lusionant per a la ciutadania, el compromís de totes les forces polítiques d'iniciar una nova etapa del país marcada per la defensa i l'ampliació de l'estat de benestar, el combat contra l'atur, la pobresa i les desigualtats, i la lluita, sense excuses ni treva ni excepcions, contra la corrupció". Estableix, d'altra banda la següent afirmació: "La Nació Catalana, amb una llengua i una forma de vida pròpies en l'ordre social, econòmic, jurídic i polític té dret a la seva autodeterminació, com qualsevol altra nació. Aquest dret és un principi fonamental dels Drets Humans i està recollit en la Carta de les Nacions Unides així com també al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics". Fa, a més, una referència a l'aprovació de la llei de consultes no refrendàries que va tenir lloc al Parlament de Catalunya i al paper que, segons la moció, han de tenir els ajuntaments en aquest procés, garantint "la llibertat individual i el procés democràtic, facilitant tots els recursos i eines necessàries (...)" alhora que fa "una crida a la ciutadania a participar-hi de manera activa, cívica i pacífica".

Torna



Comparteix aquest contingut