Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Resum del Ple municipal ordinari del 28 de novembre de 2019

#Plens

29 de novembre de 2019

El Ple Municipal de Palau-solità i Plegamans va celebrar ahir, dijous 28, la sessió ordinària del mes de novembre. Es pot escoltar l’àudio sencer de la sessió. Està disponible al web de Ràdio Palau (www.radiopalau.cat) durant un mes i de forma permanent al lloc web de l’Ajuntament (www.palauplegamans.cat), apartat Ple Municipal. A més podeu veure tota la sessió que es va emetre en directe en el canal de Youtube de l’Ajuntament.

 

El Ple Municipal està format per 17 membres. Els regidors i regidores presents al Ple Municipal van emetre els seus vots per aprovar o rebutjar els següents punts de l’ordre del dia:

  1. El Ple aprova per unanimitat l’acta de la sessió de ple de data 30 d’octubre de 2019.
  2. El Ple accepta la presa de possessió del seu càrrec de la regidora del PSC, Cristina Pérez que ocuparà el lloc de Carme Sanz.
  3. El Ple aprova el pressupost per l’exercici 2020, que puja a 17.457.549,77 euros, així com la plantilla i bases d’execució.

           Aprovat. Votacions:

  • 9 vots a favor: ERC (6), JxP (3)
  • 7 vots en contra: PSC (5), Cs (2)
  • 1 Abstencions: Primàries.
  1. El Ple aprova la modificació de crèdits número 8.

           Aprovat. Votacions:

  • 11 vots a favor: ERC (6), JxP (3), Cs (2)
  • 6 Abstencions: PSC (5), Primàries.
  1. El Ple aprova el text refós del pla especial de les zones afectades per un esdeveniment de subsidència (la falla) en el terme municipal de Palau-solità i Plegamans.
  2. El Ple aprova unanimitat inicialment  modificació puntual del pla d’ordenació urbanística municipal de les zones incloses a l’illa delimitada pels carrers Mercaders, Santa Margarida de Boada Vell, av. Camí Reial, ronda Boada Vell i carrer Metal·lúrgia
  3. El Ple aprova per unanimitat inicialment la modificació del projecte de xarxa de clavegueram a Can Clapés
  4. El Ple aprova per unanimitat la sol·licitud de la comunitat de propietaris de l'avinguda Diagonal núm.5 de Palau-solità i Plegamans de bonificació de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres liquidat amb motiu de la rehabilitació de façana i instal·lació d'un sistema per a la millora energètica de l'edifici.
  5. El Ple aprova per unanimitat nomenar com la regidora Eva Soler com a representant en el Consorci per a la Normalització Lingüística
  6. El Ple aprova per unanimitat modificar els regidors i regidores designats en el Consell Municipal de Salut.
  7. El Ple aprova per unanimitat nomenar els representants en el Consell Municipal de Salut.
  8. El Ple aprova per unanimitat nomenar els representants en el Consell Municipal d’Esports.
  9. El Ple aprova la moció que presenta el grup municipal Primàries per declarar la Monarquia no grata al municipi. S’adhereix ERC.

           Aprovat. Votacions:

  • 10 vots a favor: ERC (6), JxP (3), Primàries (1)
  • 7 No: PSC (4), Cs (2).
  • 1 Abstenció: PSC (1)
  1. Es retira la moció que presenta el grup municipal Primàries per dotar al ple municipal de tota la seva significació.
  2. El Ple aprova per unanimitat la moció que presenten els grups municipals d'ERC i JXPSIP, amb l’adhesió dels grups municipals PSC i Primàries, i al Ple es va adherir Cs, de suport a la candidatura de la sardana a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat, de la Unesco.
  3. El Ple aprova per unanimitat la moció que presenta el grup municipal PSC amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.
  4. El Ple aprova per unanimitat la moció que presenta el grup municipal del PSC per fer front a l’estigma i la discriminació relacionats a l’epidèmia del vih/sida.
  5. El Ple aprova per unanimitat la moció que presenta el grup municipal PSC per sumar-se a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució .
  6. El  Ple rebutja la moció que presenta el grup municipal PSC a favor del nou sector d’activitats econòmiques de llevant i can planes i pel foment de més de 750 nous llocs de feina.

           Rebutja. Votacions:

  • 7 vots a favor: PSC (5), Cs (2)
  • 9 No: ERC (6), JxP (3).
  • 1 Abstencions: Primàries (1)
  1. El Ple aprova la moció que presenta el grup municipal Cs per fer un estudi per a la col·locació d’un reductor de velocitat.

           Aprovat. Votacions:

  • 16 vots a favor: ERC (6), JxPSIP (3), PSC (5), Cs (2)
  • 1 No: Primàries (1)
  1. El Ple aprova la moció que presenta el grup municipal Cs per a la defensa de la igualtat de tracte entre les parelles de fet i els matrimonis en l'accés a la pensió de viduïtat.

           Aprovat. Votacions:

  • 16 vots a favor: ERC (6), JXPSIP (3), PSC (5), Cs (2)
  • 1 No: Primàries (1)
  1. El Ple aprova la moció que presenten els grups municipals d'ERC i JXPSIP, amb l’adhesió del grup municipal Primàries, en defensa de la llibertat d’expressió i la iniciativa política al Parlament de Catalunya.

           Aprovat. Votacions:

  • 10 vots a favor: ERC (6), JxP (3), Primàries (1)
  • 2 No: Cs (2)
  • 5 Abstencions: PSC (5)
  1. El Ple dóna compte de les resolucions emeses per l'Alcaldia i acords de la junta de govern local des de l'última sessió plenària.
  2. El Ple aprova per unanimitat la renúncia al càrrec de la regidora  del  grup municipal d’ERC, Miriam Portillo, prèvia ratificació de la seva inclusió en l’ordre del dia.
  3. Propostes d’urgència.

S’aprova per unanimitat la moció d’urgència presentada pel govern i el grup de Primàries, i a la que es va adherir el PSC, per donar suport al comunicat per a la Commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones celebrat el passat 25 de novembre.

  1. Precs i preguntes.

En la recta final del Ple va intervenir el públic.

 

Es poden escoltar els debats, així com les intervencions del públic, a l’àudio de la sessió plenària.

Torna



Comparteix aquest contingut