Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 2 d'abril

Tot a punt per al Mercat Medieval 2013

30 d'abril de 2013Se celebra aquest cap de setmana, els dies 4 i 5 de maig

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ja ha fet públic el programa del Mercat Medieval d’enguany, que se celebra els dies 4 i 5 de maig. La cita, que atreu cada any milers de visitants, recrea un ambient propi de l’Edat Mitjana a l’entorn del Castell de Plegamans. Inclou parades d’artesania, gastronòmiques i tota mena d’atractius, així com un farcit programa d’actuacions amb interès per a tots els públics. Compta amb la participació de diverses entitats de la vila, que oferiran diverses actuacions.

 

El regidor de Comerç i Turisme del consistori, Miquel Rovira, destaca com a novetat que “s’ha modificat una part de la ubicació del Mercat Medieval, que aquest any es distribuirà pel carrer Plegamans, part del carrer Castell i el carrer Sant Lluís per arribar fins al Castell de Plegamans, passant pel parc de Can Linares”. Així, el Mercat Medieval s’estén aquest any pel carrer Sant Lluís en lloc de fer-ho pel tram final del carrer Castell, que aquest any quedarà lliure. Segons Rovira, aquest canvi s’ha fet “amb el consens dels comerciants”. S’ha optat pel carrer Sant Lluís en lloc del tram final del carrer Castell “per donar continuïtat a tot el Mercat Medieval i evitar que l’espai del parc quedés amagat”, explica el regidor. D’altra banda, aquest canvi minimitza les possibles molèsties al veïnat de la zona.

 

I és que el Mercat Medieval compta amb dues zones contigües però diferenciades. La primera va des de l’entrada, situada a la confluència entre el carrer Plegamans i l’avinguda Catalunya, fins al parc de Can Linares. La segona està formada pel Castell de Plegamans i el seu entorn. Ambdues acolliran actuacions i espectacles, si bé les parades quedaran concentrades majoritàriament en la primera. El Castell de Plegamans quedarà obert i es podran fer visites guiades, de 10.30 a 14.00h i de 17.00 a 20.00h. Entre les activitats del programa destaquen el Torneig Medieval, que sempre atreu un públic molt nombrós, les exhibicions de falconeria, el concert de Música Medieval que oferiran alumnes de l’Escola Municipal de Música, o actuacions amb pirotècnia i d’altres que oferiran diverses entitats del municipi.

 

Mobilitat

Per facilitar l’accés de totes les persones al Mercat Medieval i evitar aglomeracions de vehicles, l’Ajuntament aposta pel manteniment del bus medieval gratuït, que connecta el centre de la vila –amb parades a la comissaria de la Policia Local i a Can Cortès- amb el Castell de Plegamans. També s’habilitaran dos aparcaments gratuïts entre els carrers Empordà i Garraf –a prop del Castell- i un tercer d’especial per a discapacitats a tocar del Castell de Plegamans, a la cantonada entre el carrers Camí de la Serra i Empordà.

 

Altres serveis

El Mercat Medieval compta amb el Racó Infantil i la Llar d’Infants. A més, s’han previst dos punts d’assistència sanitària amb voluntaris de Creu Roja i de Protecció Civil. El primer se situa a la confluència entre els carrers Sant Lluís i Castell; l’altre, a prop del Castell de Plegamans. El públic podrà utilitzar  els lavabos públics mòbils que s’instal·len al parc de Can Linares, a més a més dels que hi ha al Castell de Plegamans, que restaran oberts. Els visitants també es poden orientar mitjançant un punt d’informació general que quedarà ubicat a l’entrada del Mercat Medieval, a la cantonada entre el carrer Plegamans i l’avinguda Catalunya. Per últim, l’Àrea de Seguretat Municipal ha elaborat un pla d’emergències, en el qual s’inclou la participació de diversos cossos de seguretat i un dispositiu específic per respondre amb immediatesa a qualsevol incident que pugui sorgir.

 


Imatges relacionades

 • El Castell de Plegamans presideix el Mercat Medieval

  El Castell de Plegamans presideix el Mercat Medieval

 • L'autobús gratuït del Mercat Medieval

  L'autobús gratuït del Mercat Medieval

 • Actuació al Mercat Medieval 2012

  Actuació al Mercat Medieval 2012

 • Actuació d'una entitat al parc de Can Linares

  Actuació d'una entitat al parc de Can Linares

Documentació adjunta

Enllaços relacionats