Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 16 d'octubre

Multitudinària participació en el Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans

7 de maig de 2013Segons el regidor de Comerç, Miquel Rovira, hi ha hagut més visitants que l’any anterior, quan la xifra va voltar els 20.000 assistents

 

El regidor de Comerç de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Miquel Rovira, ha qualificat com a “èxit de participació” la celebració del Mercat Medieval del passat cap de setmana. Segons Rovira, l’assistència de públic “ha estat multitudinària. L’any passat parlàvem de vora els 20.000 assistents, i enguany s’ha superat la xifra amb escreix”. A més, el regidor parla de satisfacció també entre els comerciants, “s’ha fet un sondeig i es mostren satisfets perquè hi ha hagut vendes”. L’única nota negativa va ser la suspensió d’alguns actes dissabte a la nit a causa de la pluja.

 

Dissabte al matí ja es va notar la diferència amb edicions anteriors. Explica Rovira que “el primer matí és el més fluix, però aquest any s’ha notat molt l’assistència de la gent”. Destaca també l’increment dels comerços que enguany han participat en el Mercat Medieval i que han passat de les 39 parades de 2012 a les 50 d’aquest any. En aquest sentit, el responsable destaca l’encert del nou recorregut que va ser consensuat amb els comerciants del municipi i que ha permès un traçat més suau per la pujada cap al Castell de Plegamans.

 

La gran afluència de públic va ocasionar alguna aglomeració puntual de persones degut a l’estretor dels carrers, però Rovira diu que “es solucionarà de cara al proper any posant les parades més grans en espais amb més amplitud”.

 

Dels actes programats destaca, un any més, la gran acceptació que va tenir el torneig medieval de diumenge a la tarda i les exhibicions de falconeria que es van realitzar durant el dos dies. A més, dissabte a la tarda el Taller de les Arts va fer la presentació pública de l’aplicació interactiva “Sant Jordi, un petit gran cavaller”, una app disponible per a dispositius mòbils apple i android. Per a la responsable del Taller de les Arts, Iolanda Blesas, “les dades ens encoratgen a continuar treballant. Les estadístiques d’apple ens diuen que en una setmana tenim més de 450 descàrregues, i a diferents indrets del món”. Blesas va anunciar que en les properes setmanes l’aplicació també estarà disponible en castellà i anglès i tindrà finals alternatius ja que “això és el que ens diferència d’altres aplicacions de Sant Jordi”. L’alcaldessa del municipi, Teresa Padrós, va felicitar l’entitat per aquesta iniciativa i va destacar “l’impuls que suposa per a la nostra cultura”. En aquest sentit, també va parlar de la presentació del llibre “El quadre màgic de l’Ordre del Temple”, de Josep Maria Isern, que es va fer a l’Auditori del Castell i que va congregar un gran nombre de públic.

 

Miquel Rovira destaca la gran participació en totes les activitats organitzades. Per aquest motiu, diu el regidor, “vull agrair en nom de tot l’equip de govern la col·laboració de les entitats, els comerciants i el centre educatiu Els Castanyers, que han deixat un espai d’aparcament per a comerciants i veïns de la zona”. Rovira també agraeix la comprensió dels veïns de la zona i aprofita per felicitar el treball realitzat per la policia local, protecció civil, creu roja, brigades municipals i la resta de personal de l’Ajuntament que hi ha treballat aquests dies. “També vull agrair a les empreses Clece, Serrat i PAU, a la Fundació Folch i Torres i a Josep Maria Farnés, de l’entitat 4uatre Pins, que ha estat l’encarregat de les visites guiades al castell”. Finalment, el regidor valora molt positivament la feina realitzada per l’empresa Pegasus en l’organització de les activitats, la decoració dels carrers “i l’important estalvi econòmic que ha suposat per a l’Ajuntament”, conclou.Imatges relacionades

 • Gran assistència de públic

  Gran assistència de públic

 • Torneig de cavallers

  Torneig de cavallers

 • Gran assistència de públic al Torneig Medieval

  Gran assistència de públic al Torneig Medieval

 • Pregó inaugural del Mercat Medieval

  Pregó inaugural del Mercat Medieval

 • Falconeria

  Falconeria

 • Detall d'un falcó

  Detall d'un falcó

 • Espectacles medievals

  Espectacles medievals

 • Visites guiades al Castell de Plegamans

  Visites guiades al Castell de Plegamans

 • Presentació del llibre "El quadre màgic de l'Ordre del Temple"

  Presentació del llibre "El quadre màgic de l'Ordre del Temple"

 • Geganters i grallers

  Geganters i grallers

 • Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga

  Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga

 • Castell de Plegamans

  Castell de Plegamans

 • Presentació aplicació mòbil Sant Jordi

  Presentació aplicació mòbil Sant Jordi

 • Animació de carrer

  Animació de carrer

 • Espectacle Vulcanàlia

  Espectacle Vulcanàlia