Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 5 d'agost

Èxit de públic i de participació en la 32a Fira Palau

23 de setembre de 2013Fira Palau, que s'ha celebrat a Palau-solità i Plegamans aquest cap de setmana, ha assolit de nou un èxit pel que fa a la afluència de públic i a la participació de les entitats del municipi. La mostra del comerç i de les entitats locals que organitza l'Associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans ha inclòs aquest any novetats rellevants que han contribuït a potenciar-la.

 

Tret de sortida

En la inauguració, que va tenir lloc el divendres al vespre, diverses personalitats van fer el tradicional recorregut per saludar els expositors. Va estar encapçalada per l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, el director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Recasens, el president de l'Associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans, Jordi Bachs i el regidor de Comerç i Turisme de l'Ajuntament del municipi, Miquel Rovira, junt amb altres regidors i regidores del consistori.

 

En els parlaments d'inauguració, Jordi Bachs, com a representat de l'entitat organitzadora, va agrair "l'esforç i la col·laboració de tantes persones i de l'Ajuntament que fan possible Fira Palau". "Davant el període de dificultats que travessem triomfa l'era de la col·laboració massiva; competir en preu només és una forma lenta de morir", va afegir. "El comerç de proximitat no atén clients, sinó persones, i ha de vendre qualitat i calidesa perquè vendre millor és més important que vendre més", va rematar.

 

Tot seguit el regidor Miquel Rovira va agrair la feina duta a terme per l'Associació de Comerciants, els treballadors de l'Ajuntament i els comerciants en l'organització de la mostra. Josep M. Recasens va destacar que "el comerç és un element cohesionador i les fires ajuden a vertebrar un municipi, esdevenint un punt de trobada i un element dinamitzador". L'Alcaldessa, Teresa Padrós, al seu torn, va reiterar el suport de l'Ajuntament al comerç local i va anunciar el projecte que preveu "destinar una nova partida per ajudar els emprenedors per tal de donar-los un impuls". D'altra banda, va ser crítica amb el paper de les admininstracions supramunicipals: "Sovint els ajuts no arriben i els ajuntaments acaben tenint sempre el paper de ventafocs". Per últim, Padrós va lloar el fet que "el comerç del poble sempre ha sabut reinventar-se per adaptar-se".

 

Balanç

Jordi Bachs, president de l'Associació de Comerciants va manifestar a Ràdio Palau poc abans de cloure aquesta edició de Fira Palau que els organitzadors se sentien "molt contents i encantats" amb el resultat dels dos dies i mig de fira. "L'objectiu de la Fira Palau és potenciar el comerç local i el nom del municipi com a marca", explicava Bachs abans de matisar: "Una fira no implica un retorn econòmic immediat, sinó que es tracta de sembrar perquè la gent et conegui i els resultats arriben a llarg termini". Com a repte per a l'edició de l'any que ve, Bachs va avançar: "Hem de treballar encara més perquè més comerciants del poble creguin en la Fira i decideixin ser-hi, tot i els temps difícils que travessem". Per a Bachs, "fer marca i presentar nous productes i nous serveis és una manera de superar les dificultats".

 

Tant Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, com Miquel Rovira, regidor de Comerç i Turisme de l'Ajuntament, coincideixen amb Bachs en la valoració positiva de la 32a Fira Palau. "M'enduc una sensació extremadament agradable en veure l'èxit de bona part dels actes i de la fira malgrat que hi ha hagut menys estands de comerços que en edicions anteriors", manifestava l'Alcaldessa poc abans de cloure's la mostra. Padrós afegia: "És una molt bona aposta per al poble, Palau té marca i la fira, que està molt consolidada, la potencia perquè és una de les millors del Vallès". El fet de ser una mostra on hi ha comerços i entitats i on es duen a terme actes solidaris fa, segons l'Alcaldessa, "que hi hagi molt de caliu i molta sensibilitat, reforçant valors que té la gent d'aquest poble, com la humanitat i la solidaritat, i que el diferencien d'altres indrets". Per últim, el regidor Miquel Rovira, en citar els ingredients de l'èxit, va posar l'accent en "la col·laboració entre les entitats, els comerciants i moltes altres persones a més a més de l'Ajuntament". Això sí, el regidor va apuntar que "la crisi econòmica, el fet que fes molt bon temps i que les persones que treballen a Barcelona tinguessin un pont festiu potser ha fet disminuir l'afluència de públic respecte altres anys, però tot i això s'ha de dir que l'ha visitat molta gent".

 

De fet, els dos actes que es preveien més multitudinaris van complir les expectatives, ja que en ambdós casos el públic va omplir l'aforament. Es tracta del XIII Trial Palau amb l'exhibició de Toni Bou, múltiple campió del món, i el concert 'Recordant a Sau', dut a terme per Pep Sala i Ramon Altimir, membres del mític grup català. El Trial Palau, organitzat per l'associació Moto Club Palau, es va celebrar durant la tarda del dissabte. El públic va omplir les 1.500 places que acollien les grades, quedant fins i tot persones que no van poder entrar-hi.

 

El mateix va succeir amb el concert benèfic 'Recordant a Sau' que va tenir lloc diumenge al vespre, si bé en aquest cas l'aforament era més limitat. Amb aquest concert que en Pep Sala i en Ramon Altimir van oferir de forma completament altruista, s'han recaptat 6.000€. D'aquests, 4.200€ provenen de les aportacions fetes pel públic. Els 1.200€ restants són una donació addicional que ha fet l'ONG Mister H, entitat que va organitzar el concert en col·laboració amb l'Associació de Comerciants. Tota la recaptació del concert es dóna a Càritas Parroquial, que utilitzarà els diners per ajudar les famílies del municipi que travessen una mala situació econòmica. Tant els aliments com altres productes de primera necessitat que s'adquiriran a comerços del municipi.

 

També van tenir molt d'èxit de públic i de participació bona part dels actes que s'organitzaven a l'estand de l'Ajuntament. A banda d'informar sobre serveis del consistori, van celebrar-s'hi xerrades i tallers que van atreure l'atenció de moltes persones. Es tracta, per exemple, de la xerrada sobre plantes aromàtiques, els tallers de fer sabó a partir d'oli usat, de fer manualitats amb material reutilitzat o el de crear un hort urbà, entre altres. Així mateix, van tenir també una bona acollida iniciatives com la passejada pel municipi o la pedalada popular.

 

A banda de representants locals d'entitats i partits polítics, altres personalitats van visitar la 32a Fira Palau durant el seu transcurs. Es tracta de Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; batlles de municipis veïns; Montserrat Capdevila, Tinenta d'Alcaldia d'Economia i Serveis Centrals de l'Ajuntament de Sabadell i diputada al Parlament de Catalunya; i el director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya.


Imatges relacionades

 • Fira Palau 2013, pavelló comercial.

  Fira Palau 2013, pavelló comercial.

 • 130923 firapalau inauguracio recasens padros rovira bachs

  130923 firapalau inauguracio recasens padros rovira bachs

 • 130923 firapalau inauguracio parlaments padros bachs recasens rovira

  130923 firapalau inauguracio parlaments padros bachs recasens rovira

 • 130923 firapalau inauguracio parlamentalcaldessa

  130923 firapalau inauguracio parlamentalcaldessa

 • 130923 firapalau inauguracio personalitats

  130923 firapalau inauguracio personalitats

 • 130923 firapalau estandajuntament xerradaplantesaromatiques

  130923 firapalau estandajuntament xerradaplantesaromatiques

 • 130923 firapalau estandajuntament tallermanualitats

  130923 firapalau estandajuntament tallermanualitats

 • Instal·lació que acull dissabte el XIII Trial Palau

  Instal·lació que acull dissabte el XIII Trial Palau

 • 130923 firapalau inauguracio visitainstalacionstrial

  130923 firapalau inauguracio visitainstalacionstrial

Enllaços relacionats