Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 17 de febrer

Els cinc municipis de l'Eix Riera de Caldes col·laboren en la creació del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric

17 d'octubre de 2013Els ajuntaments de Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda, la Llagosta, Sentmenat i Polinyà col·laboren en la posada en marxa del Centre de Recursos del Vehicle Elèctirc (CREVE), equipament que es va inaugurar el 10 d'octubre a Santa Perpètua de la Mogoda.

 

La inauguració va comptar amb la presència de Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, i els batlles dels altres 4 municipis –Isabel Garcia, de Santa Perpètua de Mogoda; Ramon Mayoral, de Polinyà; Alberto López, de la Llagosta; i Núria Colomé, de Sentmenat- que uneixen esforços a la plataforma Eix Riera de Caldes per assolir objectius vinculats al desenvolupament econòmic i industrial.

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, destaca que "amb el CREVE es fa tangible una de les primeres iniciatives concretes que volen impulsar els 5 ajuntaments integrats a l'Eix Riera de Caldes en col·laboració amb el teixit industrial de la zona". Per a Padrós "aquesta mena d'iniciatives en les que institucions, empreses i institucions unim esforços per crear treball i riquesa són les que més ens poden ajudar a sortir de la crisi".

 

El CREVE és un espai pioner dissenyat específicament per donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger i oferir recursos al teixit empresarial per a la promoció de noves línies de negoci basades en aquest sector. Un dels objectius del CREVE és incorporar les empreses de l'Eix Riera de Caldes a les oportunitats que ofereix aquest sector i formar professionals en manteniment i reparació.

 

Es tracta d'un equipament que materialitza i canalitza el desenvolupament del projecte Plataforma de desenvolupament del vehicle elèctric de l'Eix Riera de Caldes. A més, hi col·laboren la Fundació Privada Ascamm, el Gremi de Reparació d'Automòbils de Sabadell i Comarca, el Gremi d'Electricistes de Sabadell i Comarca, el Centre Metal·lúrgic i l'Associació Promotora del Vehicle Elèctric Volt Tour.

 

Segons especifica l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, les obres de l'equipament s'han executat en dues fases, a través de plans d'ocupació que han contractat 22 persones, si bé cal sumar a aquesta xifra altres treballadors que s'hi han sumat temporalment. El pressupost del projecte ha estat d'uns 350.000€.

 

Eix Riera de Caldes

A la Riera de Caldes hi ha un important grup d’empreses relacionades amb sectors que es poden vincular al desenvolupament del vehicle elèctric. “Estem parlant de més de 250 tallers de reparació de vehicles, però també de més de 30 empreses industrials, que apleguen més d’un miler de treballadors i tenen una facturació agregada de més de 400 milions d’euros anuals”, segons explica l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, qui destaca que el vehicle elèctric ha estat assenyalat “com a un dels projectes tractors del desenvolupament empresarial a Catalunya. La Riera de Caldes té un important sector vinculat i el desenvolupament del vehicle elèctric defineix oportunitats en molts àmbits que el territori ha de promoure”.

 

Serveis del CREVE

El centre oferirà serveis de difusió i promoció, serveis de formació i serveis avançats. L'oferta prevista de formació continuada per a 2013-2014 preveu accions formatives de reparació i manteniment de bicicletes amb ajuda elèctrica, reparació i manteniment de vehicles elèctrics lleugers, reparació i manteniment d’infrastructures de recàrrega de vehicles elèctrics. Aquesta es realitzarà amb col·laboració amb el Gremi de tallers de reparació i venda d’automòbils, el Gremi d’instal·ladors i el Centre Metal·lúrgic.

 

En col·laboració amb la Fundació Privada ASCAMM, està dissenyant el futur certificat de professionalitat de mecànic de manteniment i reparació de vehicles elèctrics en general. També hi ha previsió d’oferta de cursos en electricitat industrial i electricitat de l’automòbil convencional.

 


Imatges relacionades

  • Els cinc alcaldes i alcaldesses i el conseller Puig, en la inauguració del CREVE. Imatge de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

    Els cinc alcaldes i alcaldesses i el conseller Puig, en la inauguració del CREVE. Imatge de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

Enllaços relacionats