Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 6 d'abril

Satisfacció per l'afluència de públic en una Fira de Sta. Llúcia farcida d'actes culturals i solidaris

9 de desembre de 2013La Fira de Santa Llúcia, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la Zona de Vianants del centre de Palau-solità i Plegamans, ha estat un èxit pel que fa a l'afluència de públic. Aquesta edició, a banda de ser una de les que més parades ha allotjat –88 en total-, ha acollit també un ampli programa d'activitats i actuacions culturals, lúdiques, solidàries i fins i tot reivindicatives.

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, subratlla "el bon clima i l'ambient de festa que hi ha hagut al llarg dels tres dies de fira". "Les entitats, que han organitzat un bon nombre d'actes, i la gent que hi ha acudit han fet gran aquesta fira", afegeix Padrós, qui agraeix la feina duta a terme "per les entitats que han organitzat actes per a tots els públics i els voluntaris d'associacions com Creu Roja".

 

D'altra banda, el regidor de Comerç i Turisme del consistori, Miquel Rovira, es mostra també molt satisfet amb el resultat d'aquesta edició de la Fira de Santa Llúcia. "El balanç és positiu; hi ha hagut molta gent que l'ha visitat, especialment divendres i diumenge, i això tenint en compte que ha coincidit amb el pont festiu, quan hi ha força gent que marxa per passar uns dies fora".

 

Pel que fa als aspectes que es poden millorar de cara a properes edicions, Rovira avança que "s'ha d'estudiar la ubicació de les parades, ja que s'ha detectat menys afluència de públic al carrer Anselm Clavé, que està més apartat de la plaça de la Vila i del centre de la fira". Quant al resultat de les vendes, Rovira explica que la satisfacció dels comerciants ha estat desigual: "Alguns han marxat molt contents amb les vendes fetes i d'altres no tant, en la mateixa línia de les darreres edicions i tenint en compte el context econòmic actual que provoca contenció en el consum".

 

Solidaritat i actuacions

Un dels aspectes pels quals més ha destacat aquesta edició de la Fira de Santa Llúcia ha estat l'ampli programa d'activitats i actuacions que s'hi han organitzat. Divendres al matí van ser els Tabalauencs els qui van trencar el gel amb una cercavila que va injectar un ambient festiu en l'arrencada de la fira. Ho van fer just abans que l'Alcaldessa de la vila, Teresa Padrós, i altres regidors i regidores del consistori protagonitzessin el recorregut inaugural de la Fira de Santa Llúcia amb la intenció de saludar paradistes i visitants i recollir les seves impressions.

 

Ja al migdia una manifestació convocada per diversos col·lectius amb el lema 'A Palau diem prou!' va finalitzar a la mateixa fira, on van llegir un manifest a favor de la mobilització ciutadana com a camí per lluitar contra les polítiques d'austeritat i de retallades de l'estat del benestar i de drets civils que s'estan duent a terme a diversos nivells.

 

Tot seguit, la Societat Coral la Unió va interpretar un repertori nadalenc a la plaça Onze de Setembre. A la tarda el grup Cosa Wena i Miranda Fernández, de la Casa d'Andalusia de Palau-solità i Plegamans, van pujar a l'escenari de la mateixa plaça per cantar diverses nadales de tradició andalusa i altres peces que van contagiar l'alegria al públic present, fent ballar a un bon grup d'entusiastes. A més a més, dos personatges enviats per l'Agència Catalana de Consum i l'OMIC del consistori i degudament caracteritzats amb una gavardina i un nas de pallasso van recórrer la fira durant el matí de divendres per informar comerciants i compradors sobre el consum responsable.

 

Dissabte va ser el grup de ball en línia del Casal de la Gent Gran els qui van oferir una actuació al migdia. Durant la tarda va ser la solidaritat la qui va prendre el protagonisme. Les associacions de les Vaques i les Cabres de la vila van organitzar un Tió Solidari. Molta gent s'hi va acostar per deixar-hi aliments de llarga durada que es van destinar a Càritas Parroquial, per a les famílies amb menys recursos econòmics que reben productes del banc d'aliments. La solidaritat ciutadana va aportar uns 200kg d'aliments.

 

Durant el matí de diumenge la Fira de Santa Llúcia va acollir una concentració de motos, que es va organitzar junt amb una recollida de joguines, aliments i roba organitzada per l'entitat Palau Solidari. Tot plegat, amb el concert de música country que va oferir el grup Alex T & Judy G. Martin i que va organitzar l'Associació Taverna de l'Últim Heavy. Per últim, la Ballada de Gegants dels Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans va servir per baixar el teló d'una de les edicions de la Fira de Santa Llúcia més completes pel que fa al programa d'actuacions.

 


Imatges relacionades

 • 131209 firasantallucia ambient dia

  131209 firasantallucia ambient dia

 • 131209 firasantallucia ambien nit

  131209 firasantallucia ambien nit

 • 131209 firasantallucia recorregutinaugural

  131209 firasantallucia recorregutinaugural

 • 131209 firasantallucia tallerpessebres

  131209 firasantallucia tallerpessebres

Enllaços relacionats