Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 15 de desembre

Satisfacció per l'afluència de públic i l'alta presència del comerç local en la 33a Fira Palau

6 d'octubre de 2014L'exhibició de Trial Indoor amb Toni Bou s'ha hagut de posposar a aquest proper divendres a causa de la pluja

 

La 33a edició de Fira Palau va tancar ahir les seves portes amb un balanç molt positiu, segons els organitzadors. La satisfacció prové, d'una banda, per l'afluència de públic, especialment nombrós durant les tardes de dissabte i diumenge; i de l'altra, per la nodrida representació del comerç local, que va ocupar el 84% de l'àrea comercial. Tots els estands van ser llogats, fins arribar a una superfície comercial ocupada de 1.069 metres quadrats, amb una cinquantena d'expositors. A més, hi havia una part de Fira Palau dedicada a entitats del municipi, l'estand de l'Ajuntament i exposicions. D'altra banda, enguany s'ha consolidat la mostra gastronòmica Tapalau, amb 6 restaurants ubicats en una carpa situada a l'exterior del pavelló.

 

Fira Palau, que organitza l'Associació de Comerciants del municipi, va incloure un programa d'activitats culturals, esportives i lúdiques. L'acte que s'esperava que fos més multitudinari era l'exhibició de Trial Indoor, en la que havia de participar-hi el campió del món Toni Bou. La pluja, però, va obligar a suspendre aquesta activitat organitzada pel Moto Club Palau. Finalment se celebrarà aquest proper divendres, 10 d'octubre, a partir de les 19.30h en la mateixa instal·lació creada expressament a l'aparcament del pavelló d'esports.

 

Balanç de la mostra

Jordi Bachs, president de l'Associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans, diu que a l'entitat se senten "molt orgullosos i emocionats" amb el resultat de Fira Palau. "Enguany hi ha hagut molt més moviment de gent que en les darreres edicions i els expositors amb els que hem parlat ens han dit que estan molt contents". Així ho va manifestar en el programa especial que va emetre en directe Ràdio Palau, emissora que ha celebrat el seu 25è aniversari dins Fira Palau. Bachs va afegir que els canvis introduïts enguany van en la bona direcció. Sobretot s'han encaminat a fer més atractiva la fira per als comerços i empreses del municipi, amb canvis com la rebaixa del preu de l'estand. "En tancar l'edició del 2013 vam fer una profunda reflexió, ja que l'objectiu principal de Fira Palau ha de ser la dinamització i la promoció del comerç local i hem pres les decisions seguint aquesta màxima".

 

Miquel Rovira, regidor de Comerç i Turisme del consistori, coincideix plenament amb Bachs, tant pel que fa a la satisfacció d'aquesta edició com per l'afluència de públic: "Tothom qui ens ha donat la seva opinió ens han dit que estan molt contents amb el resultat de la fira i s'ha notat que hi havia molts més visitants que l'any passat". Rovira reitera "el suport de l'Ajuntament a Fira Palau i al comerç local i la disponibilitat del consistori per tirar endavant aquests projectes, que són beneficiosos per al municipi". Aquest suport es manté intacte per fer "la propera i les següents edicions de Fira Palau", manifesta Rovira, qui aprofita aquest balanç per recordar que "l'any que ve estarà disponible la nova pista poliesportiva coberta que en breu començarà a construir-se al costat del pavelló". Això suposarà més disponibilitat d'espai per a esdeveniments com Fira Palau.

 

Inauguració

Un dels canvis d'enguany ha estat la mateixa inauguració de Fira Palau, que va tenir lloc dissabte al matí quan tradicionalment s'havia fet divendres al vespre. Divendres dia 3, doncs, no hi va haver fira comercial pròpiament dita, però sí la mostra gastronòmica Tapalau, concerts i una sessió de DJ. La inauguració va anar a càrrec de Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Miquel Rodríguez, gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCMA), Jordi Bachs, president de l'Associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans, i Miquel Rovira, regidor de Comerç i Turisme del Consistori. Ho van fer acompanyats de regidors i regidores de partits polítics presents al Ple Municipal.

 

Un cop van tallar la cinta inaugural i van recorrer tots els estands per saludar els expositors, es van fer els parlaments d'inauguració a l'estand de l'Ajuntament. Bachs va encetar les intervencions recordant que "és una fira única, per estructura i per disseny, tenint en compte que s'organitza en una població de 14.500 habitants". Bachs va agrair totes les persones i entitats que fan possible Fira Palau i especialment a l'Ajuntament. "Cal tenir present que a més de potenciar el comerç, dóna notorietat a la vila i valor afegit". El regidor Miquel Rovira va tornar l'agraïment "als comerços i a les entitats que aposten per aquesta fira", així com "als usuaris i clubs esportius per la seva comprensió ja que han d'alterar les seves activitats perquè Fira Palau pugui ocupar el pavelló d'esports".

 

Miquel Rodríguez, gerent del CCMA, va desitjar "una llarga vida a Fira Palau" i va felicitar el municipi i tots els agents implicats en la celebració de la mostra. Va deixar palès que "la Generalitat de Catalunya treballa a favor del comerç de proximitat, del que se'n diu model català de comerç, on aquí hi tenim una mostra", fent referència a "l'elevat nombre d'expositors locals, que són persones que mantenen o han obert botigues i negocies en moments que no són fàcils si bé comencem a tenir 'inputs' favorables que ens permeten dir que estem davant d'una recuperació lenta però sostinguda".

 

Teresa Padrós va ser l'encarregada de tancar l'acte d'inauguració. A més d'agrair els comerciants, entitats i treballadors implicats en l'organització de la fira, va recordar la feina feta "per buscar el format adient perquè Fira Palau es celebri i sigui atractiva des d'un punt de vista comercial i econòmic". "Sabem la lluita que ha calgut fer per tirar-la endavant; és una fira complicada d'organitzar però mai s'ha perdut l'esperit d'aquests 33 anys de Fira Palau", va manifestar. Va cloure la seva intervenció recordant el paper de les entitats i dels voluntaris en les múltiples iniciatives que s'organitzen cada any a la vila: "Tenim una gent magnífica que col·labora en tot, s'ajuden entre ells i participen en totes les activitats que s'organitzen i donant sempre un cop de mà també a l'Ajuntament".

 

Estand Ajuntament i altres activitats

A banda d'exposar projectes i serveis municipals, l'estand de l'Ajuntament va acollir diverses activitats així com un espai per a fer la programació especial de Ràdio Palau amb motiu del seu 25è aniversari. A més, s'hi van lliurar els Premis a l'Emprenedoria convocats per Palau Avança, el Servei d'Ocupació i Empresa municipal, un acte que va anunciar Padrós en la inauguració com a mostra de l'empenta de les persones de la vila que creen un negoci i del suport que l'Ajuntament dóna a aquestes iniciatives. També s'hi van lliurar els premis del Concurs d'Instagram de Festa Major i es va fer un repartiment de plantes aromàtiques entre els visitants.

 

Fira Palau tenia reservat també un espai per a entitats del municipi, que van aprofitar per donar-se a conèixer i difondre les seves activitats. Algunes, a més, van tirar endavant activitats solidàries. A la carpa exterior, on s'ubicava Tapalau, s'hi van celebrar diversos concerts i celebracions. Diumenge al vespre va tenir-hi lloc l'actuació de Lewis Enma & The Bcn Fireballs, que van fer ballar de valent les persones que hi van acudir i que, a més, van lliurar-hi un donatiu a benefici de les iniciatives solidàries de Càritas Parroquial. D'altra banda, diumenge al matí, el Banc de Sang i Teixits va instal·lar a Fira Palau una unitat mòbil per tal de recollir sang de donants. Bona part de les activitats lúdiques, solidàries i esportives van ser organitzades per entitats diverses i en col·laboració amb l'Associació de Comerciants i l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.


Imatges relacionades

 • 141006 firapalau zonacomercial4

  141006 firapalau zonacomercial4

 • 141006 firapalau zonacomercial3

  141006 firapalau zonacomercial3

 • 141006 firapalau zonacomercial2

  141006 firapalau zonacomercial2

 • 141006 firapalau zonacomercial1

  141006 firapalau zonacomercial1

 • 141006 firapalau tapalau

  141006 firapalau tapalau

 • 141006 firapalau inauguracio cinta

  141006 firapalau inauguracio cinta

 • 141006 firapalau inauguracio jordibachs

  141006 firapalau inauguracio jordibachs

 • 141006 firapalau inauguracio teresapadros

  141006 firapalau inauguracio teresapadros

 • 141006 firapalau radiopalau 25anys 02

  141006 firapalau radiopalau 25anys 02

 • 141006 firapalau radiopalau 25anys 01

  141006 firapalau radiopalau 25anys 01

 • 141006 firapalau concursinstagram

  141006 firapalau concursinstagram

Enllaços relacionats