Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 17 de novembre

L'Ajuntament i l'Associació de Comerciants signen el conveni anual de suport al comerç local

17 de desembre de 2014El pacte inclou una aportació de 6.000€ per al finançament de campanyes realitzades per l'entitat durant el 2014

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i l'Associació de Comerciants han signat aquest matí un conveni de col·laboració anual que regula "l'execució del pla d'actuació comercial" de la vila. La signatura ha tingut lloc a la Sala de Plens i l'han dut a terme l'Alcaldessa de la vila, Teresa Padrós, i el president de l'Associació de Comerciants, Jordi Bachs. Ho han fet acompanyats del regidor de Comerç i Turisme del consistori, Miquel Rovira.

 

El conjunt d'activitats que detalla el conveni estan agrupades en l'anomenat Pla d'actuació comercial per a l'any 2014. L'execució d'aquest pla ha comportat unes despeses totals de 14.837,27€. L'Ajuntament n'aporta 6.000€ mentre que els 8.837,27€ restants són finançats per la mateixa Associació de Comerciants. L'entitat es compromet mitjançant aquest conveni a presentar la documentació justificativa de les despeses per tenir dret a rebre l'aportació del consistori.

 

Les campanyes i projectes, desglossats i amb els costos detallats al propi conveni, són els següents:

 

 • Fora Estocs
 • Happy Hour
 • Campanya de Nadal
 • Concurs d'Aparadors
 • Internet i noves tecnologies

Jordi Bachs, president de l'Associació de Comerciants, ha explicitat que "sempre és molt benvingut el suport del l'Ajuntament per tirar endavant les activitats de l'Associació i en favor del comerç local". En aquest sentit, el regidor Miquel Rovira considera que aquesta és una funció molt important dels governs locals: "Potenciar i ajudar el comerç reporta beneficis des del punt de vista econòmic, en qüestions com els llocs de feina, però també socials i urbanístics perquè un poble sense comerç és un poble sense vida".

 

Respecte al context econòmic actual, Jordi Bachs ha manifestat que "es tracta d'un entorn que més que una crisi és un canvi de model social que exigeix que el comerç es posi al dia". "És difícil valorar si el resultat del conjunt de comerços són ara millors que anys o temporades anteriors; qui ho fa bé, va endavant", ha sentenciat. Bachs explica que fer-ho bé significa "saber transformar-se, adequar-se a l'entorn per oferir allò que busca el públic i combinar tot això amb el treball i la formació". "Un bon comerciant ha de saber observar l'entorn i adaptar-s'hi. Qui no fa res i només espera darrere el mostrador, malament ho té", ha conclòs.

 

L'Alcaldessa, per la seva banda, i més enllà de la col·laboració per dur a terme projectes com el pla d'actuació comercial, ha afegit que "l'Ajuntament també treballa millorant les xarxes i les infraestructures, perquè fer espais urbans més amables i accessibles ajuden a l'activitat comercial". Aquesta afirmació l'ha fet en referència a la reforma del passeig de la Carrerada i la cruïlla entre aquesta via i l'avinguda Catalunya, que es troba ja molt avançada. Teresa Padrós ha refermat l'aposta per la millora de l'espai públic i ha avançat un projecte de futur: "Assumeixo el compromís, si tenim l'oportunitat de continuar al capdavant de l'Ajuntament, de donar continuïtat a aquesta millora i estendre-la a l'avinguda Catalunya". De fet, el tram central d'aquesta via és l'eix que concentra més comerços al municipi.


Imatges relacionades

 • D'esquerra a dreta: Miquel Rovira, Teresa Padrós i Jordi Bachs en la signatura del conveni d'enguany.

  D'esquerra a dreta: Miquel Rovira, Teresa Padrós i Jordi Bachs en la signatura del conveni d'enguany.

 • Fira Fora Estocs celebrada l'1 de juny del 2014.

  Fira Fora Estocs celebrada l'1 de juny del 2014.

Enllaços relacionats