Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 17 de febrer

El Mercat Medieval se celebra aquest cap de setmana amb força novetats

7 d'abril de 2015L'exitós Torneig Medieval amb cavalls es trasllada al dissabte tarda mentre que la cloenda de diumenge nit serà un nou espectacle de foc

 

El Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans se celebra aquest proper cap de setmana, els dies 11 i 12 d'abril. Durant aquests dos dies la vila i tothom qui vulgui visitar-la tornaran a traslladar-se a l'Edat Mitjana gràcies a les prop de 130 parades, l'animació de carrer, els espectacles, les activitats i l'ambientació del Castell de Plegamans i el seu entorn. Es pot consultar la programació del Mercat Medieval a l'enllaç i document adjunt.

 

Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, anima tothom "a visitar el Mercat Medieval, gaudir de l'ampli ventall d'activitats que ofereix i conèixer l'entorn privilegiat on se celebra". A més, aquest any el Mercat Medieval coincideix durant el diumenge amb dos altres atractius: la Fira d'Antiguitats, a la plaça de Ca l'Estruch, i la Festa del Roser, a l'església de Sant Genís.

 

En aquesta tretzena edició el Mercat Medieval s'avança gairebé un mes a les dates en què ha tingut lloc els darrers anys. La ubicació, en canvi, es manté fixa, amb el Castell de Plegamans com a punt de referència i el parc de Can Linares com a indret de celebració de bona part de les actuacions, acollint bona part de les que organitzen entitats i associacions del poble.

 

L'Ajuntament preveu que l'afluència de públic torni a ser multitudinària, amb visitants provinents de municipis del Vallès i de bona part de Catalunya. Miquel Rovira, regidor de Comerç i Turisme, afirma que és una cita que cada any atreu més públic: "L'any passat vam calcular que el van visitar unes 30.000 persones, una xifra de rècord, i creiem que en aquesta edició continuarà la línia ascendent". A ningú se li escapa, però, que aquest èxit presenta un inconvenient, que és l'acumulació de gent en alguns punts i especialment durant les tardes. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha introduït un canvi: "S'allibera de parades el carrer més estret del Mercat Medieval per prioritzar el pas de les persones i evitar que s'hi creïn aglomeracions i taps de gent", explica Rovira. En concret, el regidor es refereix al tram del Camí de la Serra que precisament uneix el Castell i el parc de Can Linares, els dos punt on s'hi programen més activitats.

 

Ràdio Palau tornarà a oferir una programació especial durant el cap de setmana que es podrà escoltar a la 91.7 de la FM. Diumenge emetran en directe des del mateix Mercat Medieval, d'11.30 a 14h i de 17.30 a 21h, amb entrevistes, connexions en directe i música. Durant el dissabte s'hi podrà escoltar una selecció de música medieval i l'agenda dels actes del Mercat Medieval.

 

Novetats

Les principals novetats d'enguany tenen a veure amb les espectacles. Un dels actes més impressionants i multitudinaris, el Torneig Medieval amb cavalls, se celebra aquest any dissabte a la tarda, quan els darrers anys s'havia fet en diumenge. També es trasllada al dissabte l'espectacle de Foc Excalibur. Al seu torn, el vespre del diumenge acollirà la nova i impressionant cloenda del Mercat Medieval, que serà un espectacle de foc i pirotècnia que tindrà com a protagonista el Castell de Plegamans, edifici que ja és la icona del Mercat Medieval. En paral·lel, i durant tot el cap de setmana, es projectarà a l'auditori d'aquest casal gòtic l'enregistrament de la cantata 'Història del nostre temps', un concert espectacular que van interpretar uns 200 nens i nenes de la vila junt amb altres artistes i entitats locals.

 

De fet, el Mercat Medieval és també una bona ocasió per conèixer el Castell de Plegamans i la seva història, ja que s'hi realitzen visites guiades i gratuïtes durant tot el cap de setmana. També s'hi pot visitar la Fundació Folch i Torres, un arxiu-museu que es troba al mateix edifici. Exhibicions de falconeria, jocs, cercaviles, espectacles música i dansa i altres atractius completen la variada oferta d'oci, diversió i cultura.

 

Mobilitat

Per facilitar l’accés al Mercat Medieval i evitar acumulacions de vehicles, l’Ajuntament potencia el bus medieval gratuït per connectar el centre de la vila amb el Castell de Plegamans. Funciona de forma ininterrompuda els dos dies, de 10 a 14h i de 17 a 22h. Compta amb tres parades: a la Comissaria de la Policia Local; a la cantonada entre el c. Can Cortès i l'av. Catalunya; i al Castell de Plegamans. També s’habilitaran dos aparcaments gratuïts entre els carrers Empordà i Garraf –a prop del castell- i un tercer d’especial per a discapacitats a tocar del Castell de Plegamans, a la cantonada entre el carrers Camí de la Serra i Empordà.

 

Altres serveis

Hi haurà dos punts d’assistència sanitària amb voluntaris de Creu Roja i de Protecció Civil. El primer se situa a la confluència entre els carrers Sant Lluís i Castell; l’altre, a prop del Castell de Plegamans. S'instal·laran lavabos públics mòbils al parc de Can Linares. També es podran utilitzar els del Castell de Plegamans, que restaran oberts. A banda, hi haurà dos punts d'informació, un a la cantonada entre l'av. Catalunya i el c. Plegamans; l'altre al Castell. Per últim, l’Àrea de Seguretat Municipal ja preparat un dispositiu especial de seguretat per resoldre amb celeritat qualsevol incidència que pugui sorgir.


Imatges relacionades

 • El Torneig Medieval amb cavalls de l'edició 2014 va ser un dels espectacles que més públic va atreure.

  El Torneig Medieval amb cavalls de l'edició 2014 va ser un dels espectacles que més públic va atreure.

 • Públic al voltant de les parades a prop del castell.

  Públic al voltant de les parades a prop del castell.

 • Espectacle de foc de cloenda del Mercat Medieval 2014

  Espectacle de foc de cloenda del Mercat Medieval 2014

 • Al voltant del Castell de Plegamans s'hi concentraven parades d'artesania i restauració. Mercat Medieval 2014.

  Al voltant del Castell de Plegamans s'hi concentraven parades d'artesania i restauració. Mercat Medieval 2014.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats