Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 3 d'agost

La vila enceta el Nadal amb la Fira de Sta. Llúcia, l'exposició de pessebres i accions solidàries

14 de desembre de 2015Palau-solità i Plegamans viu un intens cap de setmana farcit d'actes culturals, festius, comercials i de suport a la Marató

 

La Fira de Santa Llúcia, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la Zona de Vianants del centre, ha marcat l'inici de les festes nadalenques, a més de servir com a marc per a diverses actuacions culturals i iniciatives solidàries. "És una fira consolidada, que ha tornat a tenir una molt bona afluència de públic, sobretot veïns i veïnes de la vila", resumeix amb satisfacció Miquel Rovira, regidor de Fires i Mercats. Rovira destaca el paper de les entitats i les persones que col·laboren amb la fira, tant pel que fa a l'organització d'espectacles com d'accions solidàries.

 

Per exemple, durant el diumenge es van dur a terme diverses iniciatives per recaptar fons a favor de la Marató de TV3 organitzats per diverses entitats del municipi. Només en les actuacions de cultura popular celebrades dins la fira es van recaptar 1.423€. No va ser, però, l'única iniciativa solidària amb la Marató organitzada al poble aquest cap de setmana. També es va fer una caminada solidària a Gallecs. Al seu torn, Residencial Palau va recaptar 255,31€ amb l'organització d'un bingo i una rifa solidaris. Tant les persones residents com els seus familiars van fer aportacions mentre es divertien jugant. Aquesta rifa, a més, va comptar amb productes donats per diversos comerços i empreses de la vila. D'altra banda el grup d'havaneres els Escamarlans de Palau va oferir un concert per recaptar fons destinats a altres causes: el Banc d'Aliments de Càritas Parroquial i la tasca que l'ONG Haribala dignificant la vida d'infants i joves desafavorits de l'Índia per tal d'assegurar-los aliment, allotjament, educació i sanitat.

 

Pessebres, esport i cultura

Aquest diumenge també es va inaugurar un dels atractius que ofereix Palau-solità i Plegamans durant el Nadal. Es tracta de la XXXIII Mostra de Pessebres, que ja està oberta a la masia de Can Malla. L'Alcaldessa Teresa Padrós i bona part dels regidors i regidores del consistori van fer costat a l'Associació Pessebrista en l'acte d'inauguració. Al final, l'Agrupació Sardanista i la Cobla Vila d'Olesa van fer una ballada a les portes de la mateixa masia per celebrar aquesta nova edició. Enguany s'hi poden veure 36 diorames, 15 dels quals han estat fets pels alumnes de l'escola pessebrista. Les persones que hi vagin podran veure també altres mostres que acull la masia. L'exposició està oberta els dissabtes, diumenges i festius, fins al 17 de gener.

 

Entre els atractius d'aquest cap de setmana també cal citar el Festival d'Hivern de les Activitats Esportives Municipals. El públic va omplir un any més el pavelló d'esports per gaudir d'allò més amb les diverses coreografies interpretades per unes 180 persones, que van demostrar els avenços que fan en múltiples disciplines. Més enllà d'això, l'oferta de cultural va ser molt completa, tant per les actuacions que van tenir lloc dins la Fira de Santa Llúcia com pel Concert de Nadal dels alumnes d'Instrument de l'Escola de Música i el recital de poemes interpretat per Ramon-Ferran Tolosa.