Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 6 d'abril

El Mercat Medieval es consolida com a referent al Vallès en atreure de nou uns 30 mil visitants

2 de maig de 2016Per a l’organització, l’èxit rau en la combinació d’elements com la fira, espectacles, cultura, gastronomia, patrimoni i paisatge

 

La 14a edició del Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans, que s’ha celebrat aquest cap de setmana, es consolida com a referent al Vallès en aquest tipus d’esdeveniments. Així ho considera l’Ajuntament, que és qui l’organitza, en base al nombre de visitants, uns 30.000, i a les opinions que destaquen la qualitat del mercat i de les activitats que s’hi han fet. El mal temps de dissabte va fer que l’afluència es ressentís, cosa que va invertir-se en l’esplèndida jornada de diumenge.

 

“Ha estat un èxit rotund que té un gran valor per a Palau-solità i Plegamans perquè fa conèixer els seus atractius i potencia el turisme”, afirma amb una evident satisfacció l’Alcaldessa Teresa Padrós. El Mercat Medieval ha comptat amb un extens programa que combinava una fira comercial de 115 parades amb espectacles, actuacions, recreacions històriques, activitats infantils, conferències, exposicions, visites guiades al Castell de Plegamans, gastronomia i un entorn paisatgístic típicament vallesà. L’Ajuntament ha pressupostat enguany 25.000€ per a la celebració del Mercat Medieval, xifra que inclou tots els conceptes, des de l’empresa que ho gestiona fins a la seguretat privada o el transport per al públic.

 

Miquel Rovira, regidor de Fires i Mercats, s’expressa en la mateixa línia que l’Alcaldessa: “És un esdeveniment que dóna un retorn molt important, ja que ve molta gent de fora que aprofita per visitar altres zones del poble i acudir a botigues i restaurants”. “He parlat amb professionals d’aquest sector –continua Rovira- i molts m’han destacat l’alta qualitat del nostre Mercat Medieval”. “No és casualitat, és la 14a edició i hem anat millorant. A més, té lloc en un espai encantador, molt verd i amb unes grans vistes”, afegeix. Tot i la satisfacció pel nou èxit, el regidor avança que “es farà una valoració de cara a la propera edició i per detectar possibles aspectes a millorar i novetats que el facin encara més atractiu”. Rovira agraeix la complicitat i l’esforç de molta gent, com les entitats de la vila, el personal de l’Ajuntament, el voluntariat de Protecció Civil, l’empresa que proporciona el servei de bus gratuït i el Centre Educatiu els Castanyers, “que col·labora i cedeix espai per a la logística del Mercat Medieval i facilitar les activitats del campament, com el torneig amb cavalls”.

 

“És una fira que ja s’ha fet un bon nom i que és un referent, com a mínim a les comarques de Barcelona”, subratllava Jaume Oliveras, Tinent d’Alcaldia i regidor de Turisme, en l’entrevista que va emetre Ràdio Palau dins la programació especial del Mercat Medieval. “Bona part dels restaurants de la vila es van quedar sense lloc a l’hora de dinar del diumenge, cosa que és una molt bona notícia per al sector”, exemplificava el regidor. Com a anècdota, Oliveras va explicar que entre els visitants de diumenge hi havia “un grup de japonesos”. “És un símptoma del fet que cada cop ens coneix més gent i això està molt bé”, incidia alhora que posava en valor les activitats culturals, com les visites guiades al Castell de Plegamans i a la Fundació Folch i Torres, constants durant ambdós dies i plenes en tots els torns.

 

Dins l’apartat cultural són també destacables les dues conferències impartides diumenge per l’escriptor i periodista Jesús Ávila Granados, a les que van assistir-hi una cinquantena de persones. Presentat per Jordi Pujol, regidor de Cultura i Patrimoni, Ávila va parlar sobre els càtars, al matí, i sobre els templers, a la tarda. En aquesta segona xerrada va posar en relleu un dels monuments més desconeguts de la vila, la comanda templera de Santa Magdalena de Palau-solità, de la qual encara es conserva part de la capella i altres vestigis: “Per a mi, va ser la més important de les 26 que hi havia a Catalunya. La proposaria com a Patrimoni de la Humanitat. Cal recuperar el que en queda, després que una riuada va endur-se’n el 80%”.

 

L’únic incident destacable va ser el tall de digestió patit per un visitant. El personal sanitari el va socórrer immediatament, abans de ser traslladat a l’Hospital de Mollet. A més d’aquest cas, els professionals sanitaris i Protecció Civil van atendre una desena de lesions lleus, tant per caigudes patides per visitants com per actors i actrius d’espectacles i recreacions de lluites medievals.


Imatges relacionades

 • Torneig amb cavalls al Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans.

  Torneig amb cavalls al Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans.

 • Inauguració del Mercat Medieval 2016 de Palau-solità i Plegamans.

  Inauguració del Mercat Medieval 2016 de Palau-solità i Plegamans.

 • El Castell de Plegamans, engalanat en el Mercat Medieval 2016.

  El Castell de Plegamans, engalanat en el Mercat Medieval 2016.

 • Espectacle de faquir al Mercat Medieval 2016 de Palau-solità i Plegamans.

  Espectacle de faquir al Mercat Medieval 2016 de Palau-solità i Plegamans.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats