Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 18 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

Una vintena de joves s’interessen per cinc projectes d’ocupació i formació

18 de gener de 2016Un total de 22 de joves han acudit aquest matí a la sessió informativa sobre cinc projectes d’ocupació i formació que organitza el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Dels 22 joves, 18 han realitzat l’entrevista posterior a la xerrada, que els permet continuar com a candidats a realitzar un d’aquests programes, que s’iniciaran a partir de mitjans de febrer. Les persones que, tot i tenir-hi interès, no han pogut assistir a aquesta sessió, poden posar-se en contacte amb Palau Avança o amb l’Espai Jove l’Escorxador per optar als projectes.

 

Laura Navarro, Tinenta d’Alcaldia i regidora d’Ocupació i Empresa, posa l’accent en el fet que “en aquests cinc projectes s’amplia el ventall de joves que hi poden participar, fent créixer, doncs, les oportunitats per a aquest col·lectiu”. Navarro valora així que, per exemple, el nivell d’estudis no sigui un requisit per entrar-hi, ja que hi ha projectes per a persones amb titulació i per a qui no en té. Al seu torn, Marc Sanabria, regidor de Joventut, fa una crida “a tots els i les joves” per tal que “acudeixin a l’Escorxador o a Palau Avança per utilitzar les eines que es posen al seu abast amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat i formació”.

 

Abans d’entrar al detall dels cinc projectes que s’engeguen ara, les tècniques del Consell Comarcal que han dirigit la sessió han subratllat la importància d’inscriure’s al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i a la Garantia Juvenil. I és que aquest és en molts casos un requisit indispensable per optar als diversos programes formatius i d’ocupabilitat que s’organitzen. A més, molts projectes que després s’ofereixen a la població es dissenyen a partir dels perfils de les persones que s’hi han inscrit.

 

Entrant al detall, s’han exposat els projectes que començaran a funcionar a partir de mitjans de febrer:

 • Joves per l’ocupació
  Objectiu: Inserció laboral – Retorn al sistema educatiu.
 • Fem ocupació per a joves
  Objectiu: Inserció laboral.
 • Programa integral
  Objectiu: Inserció laboral – Retorn al sistema educatiu.
 • Emprenedoria jove per promoure la salut i la qualitat de vida
  Objectiu: Impulsar projectes de joves emprenedors.
 • Impuls joves emprenedors del Vallès Occidental
  Objectiu: Suport a la generació d’idees i/o al desenvolupament de projectes socials o d’autoocupació.

Aquests projectes estan oberts a joves d’entre 16 i 29 anys, que no tinguin feina i que no estiguin fent cap formació en l’actualitat. Un cop exposats els projectes, les tècniques han entrevistat de forma individual als 18 joves que volen continuar amb les seves candidatures per realitzar-los.

 

Els programes són organitzats pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i els diversos ajuntaments, com el de Palau-solità i Plegamans. Estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, en el marc de la iniciativa d’Ocupació Juvenil a Catalunya.


Imatges relacionades

 • Sessió informativa sobre cinc projectes d'ocupació i formació per a joves.

  Sessió informativa sobre cinc projectes d'ocupació i formació per a joves.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats