Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 2 de desembre

El 73% dels alumnes i el 28% dels professors de la vila secunden la vaga unitària del sector educatiu

24 d'octubre de 2013Entre els docents que no han fet vaga hi estan inclosos els que havien de treballar per donar compliment als serveis mínims

 

La comunitat educativa de Palau-solità i Plegamans s'ha mobilitzat notablement en la jornada d'avui, dia en què s'havia convocat una vaga unitària del sector educatiu a tot l'Estat Espanyol.

De la mateixa manera, bona part dels centres, AMPA i treballadors del sector han estat realitzant tota mena d'accions reivindicatives durant aquesta setmana.

 

L'objectiu de la mobilització és demanar la retirada de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE; LOMCE, en castellà), coneguda com a llei Wert, protestar contra les retallades al sector i reclamar un sistema educatiu públic de qualitat i igualitari. A Catalunya s'hi afegeixen altres reivindicacions: protestar contra la LEC (Llei d'Educació de Catalunya) i defensar el model d'escola catalana i el sistema d'immersió lingüística.

 

El Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura, Joan Carles Tinoco, que alhora és professor universitari, s'ha afegit a la jornada de vaga i a les mobilitzacions. "La llei del ministre Wert es troba en la recta final per ser aprovada a les Corts Generals, però s'ha fet exclusivament des del govern, sense tenir en compte ni el públic al qual va adreçada ni els que l'han d'executar", resumia Tinoco en ser entrevistat per Ràdio Palau mentre es trobava a la manifestació convocada a Barcelona. "Quan es legisla, o es compta amb el poble o poca rellevància tindrà la llei", vaticina Tinoco. "Dono tot el meu suport a l'opinió expressada per la comunitat educativa del poble", ha afegit quan se li ha preguntat la seva posició com a regidor de l'àrea. De fet, tant professors, alumnes com AMPA duen a terme des de l'inici de les retallades tota mena de mobilitzacions al municipi en defensa de l'educació pública i integrats a la Plataforma Groga Palau i al col·lectiu Som Escola.

 

Vaga al municipi

El fet que el 73% dels alumnes del municipi hagin secundat la vaga il·lustra la implicació dels estudiants i de les seves famílies en les reivindicacions que s'han defensat en aquesta setmana de mobilitzacions. En valorar el 28% de professors que avui han fet vaga, la pràctica totalitat de directors i directores dels centres educatius del municipi han volgut destacar que el col·lectiu està molt mobilitzat i comparteix de forma molt majoritària les reivindicacions que han portat a la comunitat educativa a fer vaga i dur a terme altres mobilitzacions.

 

Així, des dels centres apunten que bona part dels professors han acudit a treballar per raons econòmiques. Segons han expressat alguns a Ràdio Palau, fer vaga els hi hagués suposat perdre una part del sou, tenint en compte que es tracta d'un col·lectiu que ja pateix altres retallades en les seves remuneracions. S'ha d'especificar, a més, que dins el 72% de professors del municipi que han acudit a treballar hi estan inclosos els que ho havien de fer obligadament per donar compliment als serveis mínims.

 

Amb tot, la xifra global del municipi amaga diferències substancials segons els diversos centres, especialment pel que fa als professors que han fet vaga. Per exemple, hi ha hagut centres en què només ha treballat el personal docent que hi estava obligat per complir els serveis mínims. En canvi, en un dels centres han acudit tots a treballar. Entre uns i altres hi ha hagut centres on la incidència de la vaga ha estat mínima o vorejant el 50%.

 

Els percentatges globals publicats en aquesta nota de premsa s'han extret a partir de les dades facilitades pels següents centres educatius:

 

 • Escola Bressol el Sol
 • Escola Bressol Patufet
 • Escola Can Cladellas
 • Escola Can Periquet
 • Escola Josep M. Folch i Torres
 • Escola Palau
 • Escola i Institut Marinada (centres concertats)
 • Institut Ramon Casas i Carbó (ESO, batxillerat i FP)
 • Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI)
 • Escola d'Adults

 

El total d'alumnes que estudien en aquests centres és 2.869 persones (2.107 no han acudit avui a les aules; 762 sí que ho han fet). El total de personal docent que treballa en aquests centres és 221 persones (62 han fet vaga; 159 han acudit a treballar).

 

No s'ha inclòs en el còmput general el personal no docent. Tampoc hi està inclosa l'Escola Municipal de Música avui no tenien classe tots els grups. L'Escola Municipal de Música compta amb 11 professors i 156 alumnes.

 

Imatges relacionades

 • Les reivindicacions de la comunitat educativa són visibles a l'Escola Palau i a altres centres educatius del municipi

  Les reivindicacions de la comunitat educativa són visibles a l'Escola Palau i a altres centres educatius del municipi

 • La Plataforma Groga Palau va participar molt activament en la manifestació que va tenir lloc a Palau-solità i Plegamans en motiu de la vaga general del 14 de novembre del 2012.

  La Plataforma Groga Palau va participar molt activament en la manifestació que va tenir lloc a Palau-solità i Plegamans en motiu de la vaga general del 14 de novembre del 2012.

Enllaços relacionats