Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 2 de desembre

Estudien mesures per reduir la presència excessiva de mosques en diferents punts del municipi

11 d'octubre de 2017En les últimes setmanes s’ha detectat un increment d’aquest insectes en l'escola Can Cladellas i en altres sectors de la vila

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha contactat amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per estudiar les mesures a prendre per reduir la plaga de mosques que s’ha detectat a l’escola Can Cladellas i els seus voltants. De moment, s’ha fet una inspecció de la zona amb tècnics especialistes en el control de plagues per valorar la situació, així com les possibles actuacions que s’hi poden aplicar.

 

Des de l’Ajuntament, el mateix dia que l’escola va denunciar la situació, es va fer un seguit de recomanacions als responsables del centre educatiu per evitar que la problemàtica anés en augment a  l’interior de l’equipament i, sobretot, al menjador i la cuina. El passat dijous 5 d’octubre al matí es va aplicar un tractament específic a l’escola, tant a l’interior com a l’exterior.

 

A principis d’aquesta setmana s’havia apreciat una disminució de la presència de mosques, no obstant la situació va tornar a empitjorar a partir de dimarts.  Per aquest motiu, l’empresa de plagues amb la que es va contactar ha fet una revisió exhaustiva dels punts de tractament i s’està valorant la possibilitat de fer una actuació més important aquest mateix cap de setmana. “S’han de valorar molt totes les opcions, i preferim anar amb precaució amb les actuacions complementàries i de més impacte que s’han de implementar, sobretot tenint en compte la presència de nens i nenes”, ha dit Carme Cabeza, regidora de Salut Pública.

 

A banda, des de serveis tècnics s’ha realitzat una inspecció i neteja addicional del clavegueram de les arquetes de l’escola, que es va sumar a la que ja es va fer el 14 de setembre  amb caràcter ordinari a la zona, i no només l’escola.  Així mateix, també s’està buscant  altres possibles focus del problema.  Per intentar identificar la procedència dels insectes s’han agafat mostres que s’analitzaran en els propers dies.


Imatges relacionades

  • Escola Can Cladellas.

    Escola Can Cladellas.

  • Presència excesiva de mosques

    Presència excesiva de mosques