Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 15 d'octubre

El Projecte integral de coeducació es presenta a les famílies dels centres de secundària

24 de setembre de 2019Professorat, alumnat i famílies de l’escola Marinada i els instituts Ramon Casas i Carbó i Can Periquet treballen per fomentar les igualtats reals d’oportunitats i l’eliminació de la discriminació de sexe

 

Aquest mes de setembre ha tingut lloc una primera xerrada informativa a l’institut Ramón Casas i Carbó sobre el Projecte integral de coeducació (PIC) que s’està portant a terme a tres centres de secundària de la vila, posteriorment durant el mes d’octubre es faran les xerrades a dos centre més:

  • Escola Marinada: dimarts, 1 d’octubre, a les 17 h
  • INS Can Periquet: dimecres, 9 d’octubre, a les 17 h 

Aquest nou curs escolar 2019-2020 i gràcies a la col·laboració dels equips directius i el professorat implicat, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s’ha impulsat el PIC a tres centres de secundària: INS Ramón Casas i Carbó, Escola Marinada i INS Can Periquet. Es tracta d’un projecte contemplat al Pla Educatiu #Educa16 que el curs anterior ja es va portar a terme a les escoles de primària de la vila i fa dos a les escoles bressol.

 

L’objectiu d’aquest del PIC, liderat per Cúrcuma SCCL, és potenciar la coeducació, la qual fa referència a la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació d’actituds masclistes i discriminatòries a les aules. Per aconseguir aquest objectiu, el PIC contempla formació i activitats pel professorat, l’alumnat i les famílies. En les diferents sessions, es promou la diversitat com a font de riquesa per a tota la comunitat educativa i es donen eines per detectar, prevenir i actuar davant de situacions de discriminació de sexe, expressió i identitat de gènere i/o orientació sexual.

 

Les diferents pràctiques que es durant a terme serveixen per fomentar l’expressió de les emocions, la diversitat i els referents alternatius i la denúncia de comportaments discriminatoris o violents. A través d’una obra de teatre es podrà fer visible les opressions relacionades amb el gènere, es crearà un espai de reflexió des de les experiències individuals d’entre altres activitats.Imatges relacionades

  • Projecte integral de coeducació (PIC) quan es va fer a les escoles de Primària.

    Projecte integral de coeducació (PIC) quan es va fer a les escoles de Primària.