La I Jornada d'Escoles d'Adults: punt de trobada per a 25 professionals de diversos municipis
22/12/2014
Un total de 25 professionals de diversos municipis del Vallès s'han trobat aquest matí a l'Espai Jove l'Escorxador per participar de la I Jornada d'Escoles d'Adults. Es tracta de personal docent i tècnics en educació que han acudit a Palau-solità i Plegamans per posar en comú les seves experiències i compartir les bones pràctiques. A banda de l'equip docent i tècnic local, hi han acudit professionals de la Llagosta, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Polinyà, St. Quirze del Vallès, Sta. Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Montmeló i Lliçà de Vall.
Joan Carles Tinoco, Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, ha donat la benvinguda a les persones assistents i les ha animat a aprofitar la jornada "per explicar allò que funciona i agrada, compartir-ho i aprendre els uns dels altres". Ha manifestat que aquesta és la primera edició d'una iniciativa que es vol mantenir i celebrar anualment per tal de crear sinergies entre les escoles d'adults de diverses poblacions. Tinoco ha ressaltat que les escoles d'adults han de fer la seva tasca "en un moment amb pocs recursos econòmics, cal innovar i compartir les experiències positives". Ha explicat, a més, que la celebració d'aquesta jornada es realitza dins el marc del Pla Educa16, que precisament té com a un dels principals objectius instaurar el "treball en xarxa" entre els diferents agents implicats en l'educació i la formació, des de centres educatius fins a administracions, passant pel teixit associatiu. "Les escoles d'adults són bàsiques en aquest objectiu", ha subratllat.
Un cop feta la presentació, han arribat els torns de les diferents intervencions. En primer lloc, Antònia Pérez, de l'Escola d'Adults de Castellar del Vallès, ha exposat com el centre s'ha integrat en projectes transversals del municipi a través de les xarxes associatives educatives, socials, culturals, de salut i altres àmbits. Després ha arribat el torn de Gemma Argelada, del CFA el Roure de Polinyà, que ha exposat com han instaurat sessions tutorials per potenciar la cohesió grupal, treballar la convivència i el bon clima a l'aula, així com dotar els alumnes d'eines per millorar els hàbits d'estudis. Per últim, Pilar Trapero, de l'Escola d'Adults de Palau-solità i Plegamans, ha compartit bones pràctiques que el centre educatiu ha dut a terme al llarg dels darrers anys. La jornada ha finalitzat amb un alt grau de satisfacció per part de les persones assistents, per l'alt grau d'interacció i el fet d'haver teixit la primera xarxa de col·laboració entre els diversos centres i municipis.
Enllaços relacionats
Comparteix aquest contingut