Les entitats participen d’una jornada que posa les bases de l’organització de la Festa Major
5/2/2016
Representants de bona part de les entitats de la vila han participat d’una jornada de treball que estableix el full de ruta del Procés Participatiu de la Festa Major 2016, que enguany se celebra del 25 al 29 d’agost. A partir d’aquesta primera reunió, que es va allargar durant bona part del passat dissabte, s’ha establert un calendari mensual de trobades que aniran perfilant tots els aspectes de la programació i organització dels actes.
“En la base d’aquesta primera jornada participativa hi ha la valoració de la darrera edició de la Festa Major, que es va fer, també amb les entitats, la passada tardor”, contextualitza Carme Sanz, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Festes. Per exemple, una novetat del 2015, l’espai infantil i familiar el Pati, “ha estat un dels atractius de la Festa Major que més van agradar”. Sanz agraeix “la capacitat de feina, implicació i consens que tenen totes les entitats que participen en aquest procés i que representen més d’un miler de persones”. La regidora considera que “cada any es nota la millora en el funcionament d’aquest procés gràcies a l’experiència que hi està agafant tothom, incloent-hi l’Ajuntament”. I és que aquest és el 4t any en què se segueix una metodologia concreta, molt participativa, que a més està oberta constantment a la introducció de millores.
En concret, la primera de les trobades establertes va donar llum verda a la que es vol que sigui una nova icona de la Festa Major i del municipi: una nova bèstia que potenciarà encara més el folklore de la vila, junt a les altres manifestacions ja existents. La seva presentació serà en un gran acte de la mateixa Festa Major, que s’ha d’acabar d’arrodonir en les properes sessions de treball. En aquesta jornada també es van perfilar les preferències de les entitats respecte als grups musicals que actuaran en la Festa Major. Amb tot, la contractació final, d’entre les opcions preferides per les entitats, depèn d’aspectes pressupostaris i de la disponibilitat dels grups.
Amb l’objectiu d’optimar el procés organitzatiu, en la reunió celebrada s’han constituït les comissions que s’encarreguen de dur a terme tasques concretes i coordinar-les en el si de les pròpies entitats i entre elles. Tot plegat es complementa amb reunions de treball amb els representats del ‘Mulla’t per la Festa Major!’ per integrar les decisions preses pel col·lectiu jove i coordinar-les en el procés participatiu general. També hi haurà trobades amb entitats que organitzen una única activitat. El darrer espai participatiu d’aquest procés és la Comissió de les Barraques el Corral, que té com a objectiu que les entitats elaborin una proposta de gestió d’aquest atractiu central de la Festa Major.
Comparteix aquest contingut