Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El procés del Pressupost Participatiu, entra en la fase d’anàlisi i validació de les propostes

#Participacio

9/7/2020

Les propostes resultants es traslladaran als serveis tècnics per estudiar la seva viabilitat técnica i econòmica

 

Un cop finalitzada la fase d’informació ciutadana i recollida de propostes, ha començat la segona fase del procés, d’anàlisi i validació de les propostes.

 

Els dies 8 i 9 de juliol la Comissió de Seguiment de Pressupostos Participatius s’ha reunit telemàticament per valorar les propostes presentades per la ciutadania atenent el seu encaix i ajustament als àmbits d’acció social i sostenibilitat, l’adequació a la normativa, plans i marc jurídic vigent, i l’ajustament al marc competencial de l’Ajuntament. Les propostes resultants d’aquest primer cribratge es traslladaran ara als serveis tècnics per estudiar la seva viabilitat tècnica i econòmica (els projectes elegibles han de tenir un cost inferior a 120.000€).

 

El resultat final d’aquest procés d’anàlisi i validació es publicarà a la web del procés i a les xarxes socials de l’Ajuntament. Es publicarà un document informatiu amb la totalitat de les propostes classificades en dues categories: les desestimades i les pre-finalistes. Pel que fa a les primeres, cada projecte durà associada una breu explicació justificativa de la seva exclusió. D’aquesta manera, qualsevol veí o veïna podrà saber si la seva proposta ha passat el tall i, en cas que no ho hagi fet, conèixer els motius de la seva desestimació.

 

La Comissió de seguiment està formada pel Regidor de Participació Ciutadana, una persona representant de cada grup municipal, el responsable tècnic del procés participatiu, el responsable de l’àrea de serveis socials, el responsable de l’àrea de serveis tècnics, un representant de l’empresa que presta suport tècnic al procés i un representant de l’entitat Deixebles del dimoni.

 

Uns dies després de la publicació i difusió dels projectes pre-finalistes es durà a terme un Fòrum ciutadà de priorització. Es tracta d’una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes del municipi que servirà per debatre i seleccionar els projectes i iniciatives que es sotmetran finalment a votació. Els assistents, a través d'una dinàmica participativa, hauran d'escollir un màxim de 10 propostes finalistes per a cadascun dels 2 àmbits d’actuació del procés. Aquestes 20 propostes seran les que finalment passin a la votació popular.

 

 

268 propostes registrades

 

Un cop es va tancar el període de presentació de propostes es van recollir un total de 268 propostes, 24 de les quals presencials, de 102 veïns i veïnes participants. Aquestes propostes estan dins de dos àmbits d’actuació, per una banda l’àmbit social, que tenen a  veure amb l’atenció a les persones, el suport a col·lectius vulnerables i les ajudes i prestacions econòmiques a veïns i veïns, i per altra banda l’àmbit de la sostenibilitat, on es té en compte millores en medi ambient, pràctiques sostenibles, estalvi energètic i/o reducció de residus.

Comparteix aquest contingut