L’Ajuntament i l’ONG Humana engeguen el projecte formatiu dels Horts Socials
9/2/2017
La iniciativa ‘Conreem el Clima i la Comunitat 3C’ ofereix formació pràctica en horticultura ecològica
L’Ajuntament i l’ONG Humana engeguen un projecte social i ecològic que ofereix formació en agricultura ecològica. La iniciativa ‘Conreem el Clima i la Comunitat 3C’ inclou 24 tallers que faran 15 persones del municipi al llarg de dos anys, a més de sessions formatives, activitats col·lectives i assessorament cada setmana. Es duu a terme als Horts Municipals de Can Boada Vell. A les persones participants se’ls hi adjudica una parcel·la individual però alhora faran activitats en grup.
Encara hi ha places disponibles. Per apuntar-s’hi cal dirigir-se als Serveis Socials Municipals (Tel.: 93.864.30.12), o bé a Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (Tel.: 93.864.80.56). Si hi ha més demanda que places, la selecció es durà a terme tenint en compte la situació socioeconòmica dels candidats i candidates. Un grup de persones ja s’hi ha apuntat, aprofitant la sessió informativa duta a terme aquest dilluns, 6 de febrer. A l’acte, celebrat a Can Cortès, van assistir-hi 24 ciutadans i ciutadanes.
Luisa Fernández, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Gestió Ambiental, va donar la benvinguda a totes les persones que van acudir-hi i les va animar a participar d’aquest projecte, “que compta amb molts beneficis, ecològics i de cohesió social”, va afirmar. Va presentar Albert Amorós, enginyer agrònom, que és qui formarà i acompanyarà totes les persones que participin d’aquest projecte social i ecològic d’Humana.
Amorós va explicar els detalls del projecte i dels tallers. Se’n faran 24, un al mes, per a tot el grup. A banda, el monitor acudirà dos cops per setmana, els dies que es pactin amb els i les integrants del grup, per aprofundir en la pràctica, fer formació, assessories individualitzades, activitats conjuntes, visites a altres horts... Entre els objectius, Amorós va citar “la millora de la qualitat de vida dels participants, ampliar coneixements, tenir autosuficiència alimentària, millorar les relacions socials, reduir l’impacte ambiental...”. El monitor va explicar que es demana compromís i implicació per formar part del projecte. “Entre l’assistència a les sessions, les activitats en grup i tenir cura de la parcel·la i els cultius, es calcula que cada persona ha de dedicar un mínim d’entre 4 i 6 hores a la setmana”, va comentar.
Enllaços relacionats
Comparteix aquest contingut