Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Biblioteques

Recomanacions de llibres

Préstec a Domicili

 

Servei de préstec a domicili per a persones grans o amb mobilitat reduïda

 

Posem en marxa el servei de préstec a domicili per afavorir la proximitat a la lectura en aquests moments de pandèmia.

 

Qui hi pot accedir?


Totes aquelles persones amb dificultats de mobilitat temporal o permanent (malalts crònics, persones en període de convalescència, persones amb discapacitats físiques, gent gran...).

 

Quin tipus de documents puc tenir en préstec i quants?

 • Tots els documents que prestem habitualment a la biblioteca.
 • Un màxim de 6 documents per préstec.
 • La durada dels préstecs és de 30 dies

 

Què cal fer si vull informació?

 • Trucar al telèfon, 93 8644177
 • Enviar un correu electrònic biblioteca@palauplegamans.cat
 • Per la pàgina corporativa d’internet en l’apartat de biblioteca cita prèvia.

 

Què cal fer per accedir al servei?

 • Posar-se en contacte amb la biblioteca per sol·licitar el servei.
 • Tenir el carnet de la biblioteca
 • Si no en disposeu, el podeu demanar, és totalment gratuït.
 • Una vegada sol·licitat el servei i triat el material, un col·laborador de la biblioteca us ho portarà al vostre domicili.

Què cal fer un cop he acabat de llegir el préstec

 • Amb cita prèvia per correu electrònic.
 • Amb cita prèvia per telèfon
 • Per la pàgina corporativa d’internet en l’apartat de biblioteca, cita prèvia
 • Anirem a recollir els documents i portar-ne de nous.

Com puc triar els documents?

 • Us podem orientar a fer la tria si ens dieu quin tipus de document esteu cercant.
 • En aquests moments no és possible la consulta del nostre catàleg, si ens dieu el llibre o document que voleu, us direm si està disponible.

 

Nova Biblioteca Municipal

Representació del futur edifici de la nova Biblioteca Municipal de Palau-solità i Plegamans. Disseny de Brullet-De Luna Arquitectes.

L’edifici de la nova Biblioteca serà el primer edifici de Catalunya amb aquestes característiques i dimensions que es construeixi amb energia geotèrmica. Serà un edifici cilíndric, lluminós i diàfan. L’aspecte de l'edifici, força original, la reurbanització de l’entorn i la funció que tindrà com a generador de cultura i de cohesió social, seran determinants perquè aquest equipament es converteixi en un nou indret emblemàtic de Palau-solità i Plegamans.

A més de la biblioteca, s'inclourà un auditori -que es podrà utilitzar de forma completament independent-, l’arxiu municipal i una cafeteria amb terrassa. Les àrees públiques estaran distribuïdes en dues plantes, si bé cal sumar-hi un soterrani, on hi haurà la zona restringida, amb sales de treball intern, un magatzem, un dipòsit documental, maquinària...

Si bé el tret més característic del futur edifici és la seva forma cilíndrica, també ho és la seva pell, de vidre, completament transparent, però revestida d’una malla metàl·lica que evitarà la insolació excessiva.

I és que la pell de vidre farà que l’interior compti amb llum natural durant el dia i que de nit sigui com una llanterna que il·luminarà. Això també evita que hi hagi part de davant i darrere.

 L’interior serà diàfan, però amb racons per acollir els diferents espais i usos d’una biblioteca del segle XXI: sales d’estudi, zona infantil, mediateca, dipòsits documentals... El disseny ha tingut també molt en compte l’eficiència energètica i el bon comportament tèrmic. El resultat serà un edifici amb qualificació energètica A, de consum energètic quasi nul. També ha primat la sostenibilitat ecològica i econòmica en l’elecció de materials.

Recentment, el Ple Municipal del mes de juny va aprovar el projecte executiu de l'edifici de la Biblioteca Municipal de Palau-solità i Plegamans amb un pressupost de 5.066.496,48 €. El cost està dividit en dos lots, el primer puja a 4,7 milions i és l'edifici, mentre que la resta, 313.000 euros, correspon a la urbanització del carrer Sant Genís i la seva reconversió en un passatge per a vianants.  

 

Des de l'any 2016 s'han anat realitzant diveres accions amb l'objectiu de construir i posar en funcionament la nova biblioteca a Palau-solità i Plegamans.

Hem fet un recull cronològic de totes les accions que s'han dut a terme per aquest projecte.

 

juny 2020 - Aprovat el projecte executiu de la nova Biblioteca Municipal

 
El Ple Municipal del mes de juny va aprovar el projecte executiu de l'edifici de la Biblioteca Municipal de Palau-solità i Plegamans amb un pressupost de 5.066.496,48 €. El cost està dividit en dos lots, el primer puja a 4,7 milions i és l'edifici, mentre que la resta, 313.000 euros, correspon a la urbanització del carrer Sant Genís i la seva reconversió en un passatge per a viana

 

desembre 2019 - El projecte de la Biblioteca aturat temporalment després d’una pujada en el seu pressupost inicial

 

El projecte comptava amb un pressupost inicial de 3.680.821 € i després d’aquesta reunió es va informar per part dels arquitecte, Brullet-de Luna, del seu augment fins a 5.141.250 €.

 

L’edifici de la nova Biblioteca ha de ser el primer edifici de Catalunya amb aquestes característiques i dimensions que es construeixi amb energia geotèrmia. En la complexitat d’un edifici amb les dimensions que tindrà és on el despatx d’arquitectes, encarregat del projecte, justifica la pujada del pressupost alhora del desconeixement del què es podria necessitar per la seva construcció.

 

març 2019 - El projecte de la nova biblioteca segueix endavant amb l’estudi geotècnic del solar

 

S'inicia l’estudi geotècnic del solar on es construirà la nova Biblioteca municipal. L’estudi, que és obligatori, serveix entre altres coses per a conèixer el context geològic de la zona, la caracterització litològica i potència de les capes dels materials del subsol des del punt de vista geològic i geotècnic.

desembre 2018 - Jornada participativa per definir els usos de la nova Biblioteca

 
Les conclusions de tot el procés participatiu, les quals s’integraran, en la mesura del possible, al projecte guanyador, han quedat recollides en l’Informe del procés participatiu i pla d’usos de la nova biblioteca de Palau-solità i Plegamans. 


octubre 2018 - La nova Biblioteca Municipal ja té ànima

 

Va tenir lloc el taller-debat del procés participatiu “L’ànima de la nova Biblioteca Municipal”, l’objectiu del qual era recollir les expectatives i necessitats de les futures persones usuàries de l’equipament: veïns i veïnes, associacions, col·lectius, escoles, entitats, etc.

 

setembre 2018 - “L’ànima de la nova Biblioteca”, nou procés participatiu


L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans posa en marxa un procés participatiu per definir els usos dels diferents espais de la nova Biblioteca Municipal

 

gener 2018 - "Sol-solet", l’avantprojecte guanyador

La Masia de Can Cortès exposa una maqueta de l’avantprojecte dissenyat per Brullet-De Luna Arquitectes, sota el lema “Sol-solet”, que va ser el guanyador del concurs convocat per la Diputació de Barcelona per dissenyar l’equipament. Es tracta d’un edifici cilíndric, lluminós i diàfan que, a més d’acollir l’equipament, pretén dinamitzar l’espai urbà on s’alçarà, al costat de la plaça de l’Alzina.

 

La maqueta, elaborada pel Taller DX i sota la supervisió de Brullet-De Luna Arqueitectes, presenta l’equipament en escala 1:100. S’han utilitzat materials naturals, sobretot la fusta, i segueix l’estil simple i minimalista de les maquetes actuals. Aquesta tendència es manifesta, per exemple, en els arbres de la maqueta, que es representen sense fulles, per millorar la visibilitat. La maqueta té una mida de 80x80 i està protegida amb una vitrina de metacrilat.

 

octubre 2017 - Els equips que concursen per dissenyar la nova Biblioteca Municipal visiten el solar on s’alçarà

 

setembre 2017 - Seleccionats cinc equips arquitectònics perquè presentin dissenys de la nova Biblioteca Municipal


Cinc equips arquitectònics van estar seleccionats al concurs convocat per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’escollir el disseny de la nova Biblioteca Municipal entre cinc avantprojectes.


març 2017 - S’obre el concurs d’idees per escollir el disseny arquitectònic de la nova Biblioteca Municipal

La Diputació de Barcelona publica el concurs obert d’idees per escollir l’avantprojecte arquitectònic de la futura nova Biblioteca Municipal de Palau-solità i Plegamans.

 

juliol 2016 - Es presenta el Pla Funcional de la nova Biblioteca Municipal

 

 La Gerència del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona enllesteix el Pla funcional de la futura nova Biblioteca Municipal. Es tracta del document que marca les directrius de com serà l’equipament, tant pel que fa als espais que ha d’incloure l’edifici com a les activitats i serveis que acollirà.

 

juliol 2016 - Concurs d’idees per escollir el disseny arquitectònic de la nova Biblioteca Municipal


S'ha celebrat una reunió en la que personal del Servei d’Equipaments i Espais Públics de la Diputació ha explicat els detalls del concurs d’idees que es convocarà per adjudicar l’avantprojecte de l’edifici que acollirà la nova biblioteca.

 

juliol 2016 - El Ple Municipal aprova per unanimitat el Programa Funcional de la nova Biblioteca


El Ple Municipal va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics el Programa Funcional de la nova Biblioteca de Palau-solità i Plegamans.

 

juny 2016 -  Mans a l’obra per elaborar el pla funcional de la nova Biblioteca Municipal

 

S'ha celebrat una reunió inicial per començar l’elaboració del pla funcional, que és el document que marcarà les directrius sobre com ha de ser l’equipament.

 

març 2016 - Visita de la Diputació de Barcelona per avançar en el projecte de la nova Biblioteca Municipal

 

La visita és un pas necessari per tal que el personal tècnic de la Diputació de Barcelona emeti un informe de viabilitat favorable. Es preveu poder presentar el projecte del nou edifici en el termini d’un d’any.

 

març 2016 - Es presenta l’espai on es projecta construir la nova Biblioteca Municipal


Estarà situada a l’avinguda Verge de Montserrat, on actualment hi ha les pistes de petanca

 

 

 

Biblioteca Municipal

Biblioteca - Infantil i juvenil

 

Us presentem la biblioteca que actualment hi ha en funcionament a la vila.

La Biblioteca Municipal ocupa el primer pis de la Masia de Can Cortès i disposa de tres espais separats de entrada lliure per a tots els ciutadans.

A la sala principal pots trobar el taulell d’informació on podràs fer consultes al personal sobre el catàleg de documents i serveis de la biblioteca.

  

Horari habitual:
Al matí: De dilluns a divendres de 10.00 a 13.00h
A les tarda: De dilluns a divendres de 16:00 a 20:00h

 

Horari especial durant el mes de juliol:
Del 3 al 28 de juliol de 9:00 a 14:00h

 

TANCAT:
Del 31 de juliol fins al 31 d’agost

 

    Serveis:
- Consulta a sala: entrada lliure

- Préstec: el servei de préstec és gratuït i qualsevol usuari en pot disposar. Tan sols es necessita el carnet d´usuari. Per adquirir-lo cal dur 2 fotografies i emplenar un formulari, que es facilita a la Biblioteca, amb les dades personals. Es poden prestar un total de 6 llibres, 2 revistes i 2 CD/vídeos/DVD per carnet, durant 21 dies. Les enciclopèdies, els diccionaris i el material de col.lecció local estan exclosos de préstec.

- Internet: es disposa d´accés públic a Internet. Només cal portar el carnet d´usuari i demanar hora per telèfon o a la mateixa biblioteca. El temps màxim de consulta a Internet és de 30 minuts per dia i de 2 hores a la setmana. Els ordinadors es destinen a la recerca d´informació, i no es permeten els jocs i les tertúlies en línia (xat). Per guardar la informació de les consultes efectuades, es pot utilitzar un disquest el qual durà, de casa, l'usuari.

- Fotocòpies: si es vol fer fotocòpies d´algun document de la Biblioteca, s´ha de demanar a la bibliotecària. El preu és de 0,06 euros cadascuna; no es fan fotocòpies en color, només en blanc i negre.

- Secció de revistes: es disposa de revistes de diferents temàtiques (Salut, Art, Cinema, etc.) per poder consultar i els números anteriors al mes en curs es poden agafar en préstec (2 revistes per carnet d´usuari).

- Secció infantil: a la sala general, hi trobem la secció infantil. Hi ha contes per a totes les edats des de 0 fins a 13 anys i novel·les juvenils fins a 15 anys, i també DVD's i Vídeos infantils.

- Secció d'audiovisuals: hi ha DVD's (pel·lícules, música, reportatges) i Vídeos (documentals). Els DVD's es poden visionar a la Biblioteca amb el carnet d´usuari.

- Sala de lectura: en aquesta sala hi ha les novel.les, els llibres de literatura i altres matèries com Biografies, Còmics d´adults, Matemàtiques, Filosofia, Medicina, etc... És una sala per poder estudiar i llegir amb tranquil·litat, per la qual cosa es demana silenci.


Activitats culturals:
- Hora del conte: el dimecres últim de cada mes es fa l´hora del conte infantil, a l´Auditori de la Masia Can Cortès.

- Nit de Contes per a adults: el mes de juny o juliol de cada any, es fan contes per a adults sobre diversos temes, normalment contes de por o sobre temes relacionats amb la nit de Sant Joan (24 juny).

 
 • Adreça
  Primer pis de la Masia de Can Cortès, Camí Reial, 56
 • Horari
  Al matí: De dilluns a divendres de 10.00 a 13.00h
  A les tarda: De dilluns a divendres de 16:00 a 20:00h
 • Telèfon
  93.864.41.77