Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

Política de galetes

Política de galetes

 

Què és una galeta?

 

Les galetes (o "cookies") són petits arxius de text que els llocs web emmagatzemen al navegador de l'usuari. Les galetes milloren l'ús que es fa de les pàgines web i en faciliten la navegació. Són essencials per al funcionament d'Internet, ja que aporten nombrosos avantatges en la prestació de serveis interactius.
Les galetes s'utilitzen, entre d'altres, per gestionar la sessió de l'usuari (redueixen, per exemple, el nombre de vegades que s'ha d'escriure una contrasenya), per millorar els serveis oferts o bé per adequar els continguts d'una pàgina web a les preferències de qui la visita.
Les galetes poden ser "galetes de sessió", cosa que significa que s'esborraran un cop l'usuari abandoni la pàgina web que les ha generades, o bé "galetes persistents", que vol dir que romandran desades a l'ordinador fins a una data determinada.
De manera similar, les galetes també es poden classificar com a "galetes pròpies", gestionades pel domini al qual l'usuari accedeix i del qual sol·licita un determinat servei (en aquest cas, els dominis que són titularitat d'iDISC) o bé "galetes de tercers", que són les que s'envien a l'equip de l'usuari des d'un domini diferent al que aquest accedeix.

 

Galetes utilitzades

 

1. Galetes analítiques

Aquest lloc web utilitza galetes analítiques per sol·licitar estadístiques sobre l'activitat dels usuaris que en visiten les pàgines i sobre la seva activitat en general. La informació compilada és anònima i permet d'optimitzar la navegació pel nostre lloc web, bo i garantint el millor servei a l'usuari. Utilitzem Google Analytics, un servei d'anàlisi web prestat per Google, Inc. Google Analytics desa una sèrie de galetes (4, de forma predeterminada) a l'ordinador amb l'única finalitat d'avaluar el tipus de navegació que es realitza per un determinat lloc web i presentar informes d'activitat d'aquest lloc.

 

Si desitges obtenir més informació sobre les galetes de Google Analytics, si us plau accedeix a aquesta adreça: Conceptes sobre galetes de Google Analytics.

Google ha desenvolupat un complement que pots instal·lar en el teu navegador si vols impedir el seguiment que duen a terme les seves galetes: complement d'inhabilitació per a navegadors de Google Analytics.

La decisió que prenguis sobre l'ús de galetes de Google Analytics en aquest lloc es gravarà en una galeta addicional que s'emmagatzemarà igualment a l'ordinador.

 

2. Galetes d'ús intern

Aquest web utilitza galetes d'ús intern per al seu funcionament. Concretament, aquest web utilitza galetes per: permetre l'autenticació de l'usuari, el manteniment de la sessió mentre es navega per la pàgina o l'establiment de les preferències d'idioma de l'usuari. La desactivació d'aquestes galetes, mitjançant el bloqueig del seu ús a les opcions del navegador, pot impedir el funcionament correcte d'algunes de les funcionalitats del lloc web.

 

3. Galetes utilitzades per xarxes socials

Aquest lloc web inclou botons de xarxes socials que permeten a l'usuari de compartir continguts del seu interès amb el seu cercle social. Les galetes utilitzades per xarxes socials estalvien a l'usuari el fet d'haver d'introduir novament les seves dades cada cop que vulgui compartir aquests continguts. Aquests botons no tenen accés a les dades introduïdes pels usuaris quan comparteixen continguts a les xarxes socials.

 

4. Galetes utilitzades per complements externs de contingut

Aquest lloc web ofereix als usuaris continguts o serveis proporcionats per tercers proveïdors, com per exemple, vídeos allotjats a YouTube o aplicacions de Google Maps. Les galetes utilitzades per aquests proveïdors són necessàries perquè l'usuari pugui accedir als serveis corresponents i es regeixen pel que disposen les respectives polítiques de galetes.

 

Garanties i opcions sobre les galetes

 

En tot moment i, com a mínim, durant la instal·lació o l'actualització del navegador, l'usuari té la possibilitat d'acceptar o rebutjar la instal·lació de les galetes o, fins i tot, de rebutjar la instal·lació d'un determinat tipus de galetes, com ara les de publicitat i les de tercers. A més, un cop finalitzada cada sessió pot eliminar totes o algunes de les galetes emmagatzemades. Així mateix, l'usuari pot activar:

  • La navegació privada, mitjançant la qual el seu navegador no desarà l'historial de navegació, les contrasenyes de llocs web, les galetes ni cap altra informació de les pàgines que visiti, o bé
  • La funció d'impedir el seguiment, per mitjà de la qual el navegador demanarà als llocs web que l'usuari visiti que no facin cap seguiment dels seus hàbits de navegació, per exemple, amb la finalitat de presentar publicitat del seu interès als llocs que visiti.

Recomanem que consultis l'ajuda del teu navegador per obtenir informació de les diferents opcions disponibles per a la gestió de les galetes. A continuació, incloem els vincles per gestionar galetes en els navegadors més rellevants:

Tingues en compte que el bloqueig de galetes pot afectar totalment o parcial la funcionalitat del nostre lloc web.