Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

cuina.jpgSeguretat alimentària

Les actuacions en l'àmbit de la Seguretat alimentària tenen l'objectiu d'evitar o minimitzar els riscos que el consum d'aliments pot generar per a la salut. A través del compliment de les diferents normatives es garanteix la seguretat dels aliments que acaben en mans del consumidor.

 

Per aquest motiu l’Ajuntament realitza controls i inspeccions als establiments d’alimentació com són els comerços minoristes i locals de restauració per tal de garantir que els productes que s’hi ofereixen compleixen amb les condicions sanitàries i higièniques adequades.

 

Amb l’objectiu de promoure la formació contínua en l’àmbit de la Seguretat alimentària s’ofereixen cursos gratuïts (manipulació d’aliments, autocontrols...) pels treballadors del sector per tal de que estiguin al dia de les normes vigents.

 

Autocontrols

eat-2834549_640.jpg

Els operadors de les empreses alimentàries han de garantir, mitjançant  la implantació d’autocontrols basats en la metodologia de l’anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC), que els productes que elaboren, transformen o distribueixen, són segurs.

 

Per aquest motiu la Diputació de Barcelona ha elaborat una guia per tal de facilitar que els operadors apliquin un sistema d’autocontrol dels seus processos i activitats.