Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

Aus corral i grip aviar

Continuen vigents les restriccions a Palau-solità i Plegamans pel brot de grip aviària

#Medi Natural
#Salut Pública

5 d'abril de 2017

Les persones que tinguin aus de corral han de comunicar-ho a l’Ajuntament i mantenir-les tancades i a cobert

 

A Palau-solità i Plegamans es mantenen prohibicions i mesures de bioseguretat relatives a la tinença d’aus pel cas d’influença aviària detectat a Lliçà d’Amunt el passat febrer. Aquest virus no afecta les persones.

 

A més, qui tingui aus de corral a Palau-solità i Plegamans està obligat a comunicar-ho a l’Ajuntament. Es pot fer per dues vies. La primera, trucant al telèfon d’Atenció Ciutadana (93.864.80.56). La segona, via on-line, mitjançant l’eina e-TRAM. En  tot cas, cal indicar les espècies d’aus que es tenen, la quantitat i l’adreça on es troben. També és obligatori tenir-les tancades i a cobert, de manera que es dificulti el contacte amb aus salvatges.

 

S’han establert mesures de bioseguretat malgrat que l’1 d’abril va finalitzar el període de vigència de les zones de vigilància. Les prohibicions i disposicions que són  vigents i que s’han de complir a Palau-solità i Plegamans tenen l’objectiu de minimitzar el risc d’entrada i difusió del virus. Estan establertes per l’Ordre APA/2442/2006. Les més destacades són:

  • Prohibició de la utilització d’ocells de les ordres Anseriformes i Charadriiformes com a reclams.
  • Prohibició de criar ànecs i oques conjuntament amb altres aus de corral.
  • Prohibició de criar aus de corral a l’aire lliure.
  • Prohibició de donar aigua a les aus de corral procedent de dipòsits d’aigua en els quals hi puguin tenir accés les aus salvatges, excepte en el cas que aquesta estigui tractada per garantir la inactivació de possibles virus de influença aviària.
  • Els dipòsits d’aigua situats a l’exterior han d’estar suficientment protegits enfront les aus salvatges aquàtiques.

D’altra banda, es considera necessari mantenir la prohibició relativa a la presència d’aus en fires, mercats, certàmens i altres concentracions en els quals no es pugui assegurar el seu confinament a tot el territori català.

 

Totes aquestes mesures es mantindran fins que l’avaluació demostri que ja no hi ha un risc alt d’entrada i propagació de la influença aviària a Catalunya.

Comparteix aquest contingut