Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

ZZ_No Esborrar - Noticies Filtrades RSS

La campanya #JovesForaDeSèrie dona veu als joves, en el punt de mira durant la COVID 19

#Joventut

4 de desembre de 2020

En diferents vídeos, es dona veu a adolescents que expliquen les seves experiències i reflexionen sobre com els afecta la pandèmia

 

Les àrees de Joventut i de Comunicació i Transparència de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans han encetat una campanya mediàtica per despenalitzar els i les joves de la vila arran de l’expansió de la COVID-19, i advertir a tothom, jovent i persones adultes, que aquest segment representa la quarta part de la població i que, com la resta de col·lectius, hi ha membres responsables i d’altres que no ho són tant.

 

La campanya, amb el títol ‘Joves fora de sèrie’, fa pedagogia a través d’un vídeo que no tothom està vivint de la mateixa manera la situació de crisi actual. En el reportatge es barregen declaracions de joves i títols de sèries de televisió molt conegudes per remarcar que el jovent ha estat un dels col·lectius més vulnerables durant el confinament i un dels que més pateix les conseqüències de la crisi econòmica i social.

 

El vídeo, de 4 minuts, està penjat al web municipal i al canal municipal de Youtube. També s’ha fet difusió a xarxes socials, tant de la versió sencera com de tres càpsules més curtes d’un minut de durada. Pots veure el vídeo sencer en aquest enllaç: #JovesForaDeSèrie

 

Donar veu a les persones joves

Principalment, s’ha volgut donar veu al jovent en un moment en el que sense ser escoltats/des estan sent jutjats/des diàriament. La voluntat és mostrar, amb aquesta filmació, el seu punt de vista a través de les seves experiències i reflexionar en el fet que no es té en compte que la socialització és bàsica en el procés de desenvolupament dels/les adolescents i joves.

 

Eva Soler, regidora de Comunicació, comenta que: “Es tracta d’una campanya en positiu, no alliçonadora, que defuig i rebutja la criminalització i que pretén que les persones joves, que ja han estat molt implicades en la lluita contra la COVID-19 durant l’etapa de confinament, siguin ara protagonistes”. 

 

L’objectiu de la campanya no és només aconseguir connectar amb els i les adolescents sinó també que les persones adultes empatitzin amb els joves per evitar la seva criminalització, així com donar visibilitat a tot el que sí que s’està fent bé.

 

El regidor de Joventut, Ignasi Fargas, ha explicat que: “Hem d’entendre com a societat que no hem de criminalitzar l’adolescent o l’adult jove si el que pretenem és que prengui consciència i respongui amb responsabilitat.”

 

Dimarts, 2 de desembre, l’Espai Jove l’Escorxador va acollir un passi amb l’estrena del vídeo on els joves protagonistes van compartir l’experiència amb alcalde, Oriol Lozano; la regidora de Comunicació i Transparència, Eva Soler; el regidor de Joventut, Ignasi Fargas; i l’equip tècnic de l’Espai Jove, així com l’agència encarregada de la realització del vídeo.

Comparteix aquest contingut