Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

Palau-solità i Plegamans commemorarà amb diversos actes el 28-M, Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones

#Igualtat
#Joventut

11 de maig de 2022

Es faran diverses xerrades a l’Espai Jove l’Escorxador i a l’Auditori de la Masia de Can Cortès

 

El 28 de maig es commemora el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones. Per donar visibilitat a aquesta efemèride, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha preparat una sèrie d’activitats.

 

La primera serà una taula rodona a càrrec de Serena Brigidi, Silvia Aldavert i Rosa Navarro sota el títol ‘La vulneració dels drets sexuals i reproductius és violència masclista’, i que tindrà lloc el dimecres 18 de maig a les 18 hores a l’Auditori de la Masia de Can Cortès. Cal inscripció prèvia a igualtat@palauplegamans.cat.

 

Sílvia Aldavert és politòloga especialitzada en polítiques públiques de gènere, migració i relacions internacionals i Coordinadora de L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius; Serena Brigidi és Doctora en Antropologia de la Medicina de la Universitat Rovira i Virgili i Presidenta de l’Observatorio de la Violència Obstètrica a Espanya; Rosa Navarro és Llevadora-Doctora en Estudis Culturals i de Gènere i Coordinadora del Grup de treball en Violència Obstètrica de l’Associació Catalana de Llevadores

 

El dimecres 25 de maig tindrà lloc un taller ‘Balla al ritme del teu cicle... Coneix el teu cicle menstrual!”’, que es farà a les 17:30 hores a l’Espai Jove l’Escorxador. Les inscripcions es poden fer presencialment a l’Escorxador o a joventut@palauplegamans.cat.

El divendres 27 de maig es farà taller ‘Escoltem-estimem els nostres cossos’, dirigida a persones socialitzades com a noies de 12 a 30 anys. Tindrà lloc a les 17:30 a l’Espai Jove l’Escorxador. Les inscripcions també es poden fer presencialment a l’Escorxador o a joventut@palauplegamans.cat

 

I, finalment, el dijous 9 de juny hi haurà la conferència ‘Sexualitat i fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica i dolor crònic’, a càrrec de les llevadores de l’ASSIR Eva Adarve i Tamara Salceda. Serà a les 18 hores a l’Auditori de la Masia de Can Cortès.

 

El Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones 

El Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones va néixer arran de la reunió de la Xarxa de Dones pels Drets Reproductius de l’any 1987 que va tenir lloc a Costa Rica, on la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d’aquest dia internacional per lluitar contra les desigualtats de gènere en la salut que pateixen les dones.

 

El principal objectiu del que va néixer arran de la reunió de la Xarxa de Dones pels Drets Reproductius de l’any 1987 que va tenir lloc a Costa Rica, on la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d’aquest dia internacional per lluitar contra les desigualtats de gènere en la salut que pateixen les dones era denunciar les altes taxes de mobilitat i mortalitat maternes existents especialment en els països menys desenvolupats per causes majorment previsibles, i exigir dels governs polítiques i legislacions adequades per a enfrontar aquesta realitat. Posteriorment, les activitats de les campanyes van incloure propostes i instàncies d’interlocució amb sectors professionals, acadèmics i treballadors/es del sector de la salut. Des de llavors a molts països d’arreu del món se celebren accions en favor de la salut de les dones.

Comparteix aquest contingut