Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

ZZ_No Esborrar - Noticies Filtrades RSS

Ja està obert el termini per inscriure’s al Palau Ressona 2022

#Cultura
#Joventut

23 de setembre de 2022

Els grups interessats en inscriure’s en el Concurs de Música Jove poden fer-ho a partir del 26 de setembre i fins el divendres 21 d’octubre

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans convoca, un any més, el Concurs de Música Jove Palau Ressona, que arriba a la XVIII edició. S’hi poden presentar grups musicals i solistes entre 12 i 30 anys que tinguin un repertori suficient de 20 minuts en el moment del concurs. Els grups interessats en participar-hi podran fer-ho des del 26 de setembre fins el divendres 21 d’octubre a les 20 hores. Podeu consultar les bases, com fer la inscripció i tota la documentació necessària en aquest enllaç: bases i inscripcions.  Però recordeu que les inscripcions no es podran fer fins el 26 de setembre.

 

Aquesta edició segueix amb els tres objectius amb els que es va iniciar: en primer lloc, facilitar un espai on els grups novells o amb una trajectòria musical poc extensa tinguin l’oportunitat de mostrar els seus coneixements. En segon lloc, es facilita un espai de trobada entre diversos grups de diferents estils musicals per tal que puguin compartir experiències i coneixements i, en tercer lloc, es pretén oferir un suport als i les joves del municipi i de la resta del territori en tots aquells aspectes relacionat amb l’inici de la trajectòria musical.

 

Existeixen dues categories de concurs: una per a grups i solistes d’entre 21 i 30 anys (A) i, l’altra, per a joves entre 12 i 20 anys (B). Tots els grups o solistes participants menors d’edat hauran de designar una persona major d’edat (pare, mare o representant legal) que formalitzi la inscripció i sigui la interlocutora amb l’organització.

 

Per presentar-se al concurs, cal enviar, a través del web municipal, el formulari d’inscripció  amb l’acceptació de les bases i una imatge recent del grup o solista, una gravació digital mp3 o l’enllaç des d’on descarregar l’arxiu i els requisits tècnics del grup. També es pot presentar en suport físic (CD, USB,...). I també el rider tècnic del grup. En el cas de menors d’edat, cal adjuntar, també, les autoritzacions corresponents. 

 

D’entre tots els treballs presentats, se seleccionaran un màxim de tres formacions finalistes per cada categoria, les quals actuaran al concert de la final del Palau Ressona, que tindrà lloc el dissabte 12 de novembre, a la Sala Corral de l’Espai Jove l’Escorxador. Es valoraran aspectes com la musicalitat, l’originalitat, la projecció, la posada en escena i la inclusió de la perspectiva feminista. A tots els grups que s’hi presentin, se’ls comunicarà els resultats de la selecció entre el 24 i el 28 d’octubre.

 

Els grups o solista que guanyi el concurs en la categoria A obtindrà com a premi la gravació d’una maqueta, sota la supervisió d’un productor professional i la seva distribució en plataformes digitals a través de la Cúpula Music. Pel que fa a la categoria B, el premi consisteix en la gravació d’una cançó sota la supervisió d’un productor professional i el videoclip d’aquesta, així com una actuació en directe a la vila.

 

També a través de la inclusió de la perspectiva feminista en aquesta edició del Palau Ressona, com ja es va fer en l’edició de l’any passat, es valorarà la paritat  o exclusivitat de dones en la formació del grup, la utilització d’un llenguatge inclusiu i no sexista, i la representació de la diversitat en el contingut de les cançons. Per altra banda, també tenint en compte aquesta perspectiva, se sancionarà el llenguatge masclista denigrant cap a les dones i cap al col·lectiu LGTBI i comportaments, actituds i comentaris que siguin masclistes, homòfobs o cap a qualsevol altre col·lectiu en situació de desigualtat.

 

Inscripcions

Comparteix aquest contingut