Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

ZZ_No Esborrar - Noticies Filtrades RSS

La Sala Corral s’incorpora a la xarxa d’equipaments que oferirà una programació cultural regular

#Cultura
#Joventut

10 de novembre de 2022

S’ha inaugurat la reforma d’aquest espai -cogestionat entre la Descoordinadora i l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans-, amb millores en l’acústica, so i llums

 

El passat divendres 4 de novembre es va inaugurar la reforma de la Sala Corral, dins de l’Espai Jove l’Escorxador, amb diverses actuacions musicals. Va servir per posar de manifest el salt qualitatiu que fa el municipi, que comptarà amb un nou equipament cultural polivalent per oferir programació regular i estable. Es tracta d'un espai de titularitat municipal i el seu funcionament és cogestionat entre la Regidoria de Joventut i la Federació d'Entitats Juvenils la Descoordinadora.

 

La Sala Corral disposa de 200 m2 aproximadament, amb un aforament que variarà segons el tipus d’espectacle. Així, pot permetre entre 200 i 400 persones, segons si es fa a peu dret o assegudes, sempre segons les necessitats de l’escenari i l’ampliació dels lavabos. Amb la reforma s’han realitzat millores en l’acústica, so i llums: s'han col·locat cortines, un pont de llums amb focus mòbils i també un equip de so fix.

 

Malgrat l’estrena musical de la reforma, es vol mantenir la polivalència de la sala perquè pugui acollir les programacions de l’agenda jove, es pugui cedir l’espai a altres entitats, etc. Ara mateix s'està treballant amb la comissió de joves de la Sala Corral (La Descoordinadora), la Regidoria de Joventut i la Regidoria de Cultura i Festes, les properes propostes d'actuacions de cara a desembre.

 

Cal recordar que aquesta cogestió és una aposta municipal per involucrar les entitats i el jovent en la presa de decisions i en les polítiques juvenils i culturals. Aquest treball conjunt afavoreix l’apoderament del col·lectiu i esdevé una iniciativa de participació ciutadana rellevant. Més enllà de la programació cultural, es decidiran conjuntament les millores que calgui fer a l’equipament.

 

Comparteix aquest contingut