Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

ZZ_No Esborrar - Noticies Filtrades RSS

L’Ajuntament consolida els serveis que ofereix a les persones joves posant l’accent en la salut i el suport emocional

#Joventut

23 de gener de 2023

En el darrer trimestre han passat per l’Espai Jove l’Escorxador més de 2.000 persones usuàries, qui han gaudit de la renovada Sala Corral que acull propostes culturals

 

La Regidoria de Joventut ha fet balanç del funcionament dels serveis que ofereix als joves i adolescents de Palau-solità i Plegamans, des de l’Espai Jove l’Escorxador. L’equipament està plenament consolidat i ofereix atenció personalitzada sobre els diversos àmbits de l’emancipació juvenil, tot i que en els últims temps està posant l’accent en la salut i el benestar emocional, sobretot després de l’impacte pandèmic.

 

Durant el darrer trimestre van passar al voltant de 2.000 adolescents i joves per l’Espai Jove l’Escorxador. El regidor de Joventut, Ignasi Fargas, ha explicat: “S’està treballant de manera impecable des de l’equipament, en contacte amb el jovent, la comunitat educativa, les entitats... per oferir uns serveis i recursos adequats i de molta qualitat”.

 

Projectes en l’àmbit de la salut i la igualtat

 

Amb l’objectiu de treballar la prevenció del consum d’alcohol i per promoure unes relacions afectives i sexuals saludables, durant el darrer trimestre es van organitzar les exposicions “Dona la volta a l’acohol” i “Flow”, a l’Espai Jove l’Escorxador, i la caravana “Sextruck” als instituts, arribant a més de 200 joves.

 

També es va tornar a engegar l’Espai Ben-estar i l’Espai Oxigen. L’Espai Ben-estar és un espai de trobada quinzenal dirigit a famílies de joves adolescents on poder comprendre millor la dimensió emocional de l’adolescent, on hi participen 10 famílies de manera regular. Oxigen és un espai de trobada dirigit a noies adolescents on a partir de diferents activitats de relaxació, de treball amb el cos, de reflexió personal i de moviment, es treballa l’autoconeixement i l’apoderament. Hi participen 14 noies joves.

 

Inauguració de la Corral

 

Al mes de novembre es va inaugurar la Sala Corral amb els concerts de Roger Catlau, Les que Faltaband i la PD Ibarz, amb uns 200 espectadors/es durant tota la nit. Des del dia de la inauguració hi ha hagut diverses activitats com els concerts dels 6 grups

 

finalistes del Palau Ressona, el concurs de música jove i altres activitats organitzades pels diferents col·lectius juvenils, tots amb molt bona acollida i afluència.

 

Colze a colze amb els instituts

 

Es van realitzar tallers dins dels centres d’Educació Secundària en els àmbits de la participació, la salut i l’orientació acadèmica, entrant a més d’una vintena d’aules i arribant a més de 500 alumnes. Per altra banda, al mes de novembre es va fer a l’Escorxador la trobada dels representants escolars dels tres centres del municipi, amb la participació de 160 alumnes. Durant la trobada es van treballar mitjançant diferents dinàmiques la seva figura i les funcions com a representant dels seus companys i companyes dins dels instituts.

 

Aposta per la cogestió

 

Per últim, durant aquests mesos també es va fer la trobada trimestral de cogestió de l’Escorxador amb les entitats, amb un total de 20 joves participants aproximadament. També s’han fet les reunions mensuals amb membres d'entitats i el Consell de Centre (30 joves associats van assistir a les trobades, en total).

Comparteix aquest contingut