Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

ZZ_No Esborrar - Noticies Filtrades RSS

Nou programa per a joves que obre les portes al món laboral

#Educació
#Empresa i Ocupació
#Joventut

9 d'octubre de 2023

Des de l’Espai Jove l’Escorxador i el servei de promoció econòmica Palau Avança s’ofereix el programa Start Noves Oportunitats, dirigit a joves d’entre 16 i 24 anys

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha posat en marxa el programa Start Noves Oportunitats del SOC, que fa més de 5 anys que funciona amb molt bons resultats a la resta de Catalunya. El servei té l'objectiu de guiar el jovent d’entre 16 i 24 anys en la construcció del seu futur personal i professional mitjançant continguts formatius i experiències relacionades amb el món laboral.

 

Aquest programa està dissenyat per adaptar-se a les necessitats individuals de cada jove. Per acompanyar-los a construir el camí per millorar el seu futur, el programa oferirà un seguiment tutoritzat des del minut 0, que els ajudarà a desenvolupar les seves capacitats i l’autoconeixement. També es facilitarà l'obtenció d'un certificat de professionalitat per a aquells que desitgin completar els seus estudis, es faran formacions a mida, accions de voluntariat segons els interessos de cada jove i s’oferiran pràctiques en empreses. L’objectiu principal és ajudar les persones joves a construir el seu propi itinerari formatiu basat en els seus interessos i objectius personals.

 

El programa "Start Noves Oportunitats" (Centre de Noves Oportunitats - CNO), és una iniciativa promoguda pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançada pel Fons Social Europeu Plus. A Palau-solità i Plegamans, s’ha desplegat de la mà del Servei d'Ocupació i Empresa Palau Avança, a través d’un conveni entre la Fundació Intermedia - Fundació Main UTE, que són el pilar del programa.

 

Fins ara, aquest programa només estava disponible a les grans ciutats, obligant molts joves a desplaçar-se fins a Sabadell, la ciutat més propera on s’oferia aquest servei. No obstant això, de forma pionera, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha decidit fer-lo accessible als joves locals i/o del Vallès Occidental, evitant-los la necessitat de desplaçar-se per rebre aquest suport.

 

Aquest programa innovador es desenvolupa en diverses fases, des de l'orientació inicial fins a la tutorització i el seguiment personalitzat. A través d'activitats comunitàries, visites a empreses, mentoratge i més, els joves podran descobrir i desenvolupar les seves habilitats i passions.

 

Amb aquesta iniciativa, Palau-solità i Plegamans busca proporcionar una base sòlida per als joves locals i de rodalies. "De forma pionera i com qualsevol gran ciutat comptem amb el Centre de Noves Oportunitats (CNO). El nostre objectiu principal és oferir al jovent l'oportunitat de construir una base sòlida que els permeti desenvolupar-se amb èxit en el món laboral i educatiu. Això és especialment rellevant en un context en què ens enfrontem a reptes com l'abandonament escolar i altres dificultats que poden sorgir en el seu procés vital”, va dir Patrícia Freire, regidora d’Indústria i ocupació.

 

Les persones joves interessades poden rebre assessorament i més informació es poden adreçar a Marta Barquilla, al telèfon 670 821 643 (via trucada o whatsapp) o al correu electrònic m.barquilla@cnovallesoccidental.cat. També podreu trobar- la visitant l’Espai Jove l’Escorxador, els matins de dilluns a divendres.

Comparteix aquest contingut