Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

Resum d'accions del Viver Cultural Torre Folch

#Torre Folch

15 de desembre de 2022

El Viver Cultural Torre Folch tanca un 2022 amb un històric de 30 activitats obertes a la ciutadania i entitats locals.

Des de la seva obertura a l'octubre de 2021 la Torre ha programat i acollit un total de 13 exposicions, 4 espectacles al cicle De Prop, 2 tastets artístics i 7 tallers d'Art en Família, així com 4 formacions per a entitats i diversos acompanyaments a la seva programació i gestió internes.

 

Programació cultural per a tots els públics.

  • Tallers d'Art en Família. Programats de manera mensual de febrer a novembre, durant les diferents sessions hem pogut experimentar i crear a través de les arts plàstiques diferents propostes dinamitzades, on infants i adults han desenvolupat diferents habilitats com la creació col·lectiva, el dibuix, el joc amb volums i la pintura mural.
  • Tastets Artístics. Els tastets s'han plantejat com a propostes per a introduir en diferents tècniques creatives a les persones participants. Aquest darrer trimestre s'han pogut treballar la joieria i ceràmica i la narració oral a través de professionals d'aquests àmbits, oferint diferents sessions per conèixer tècniques i recursos diversos.
  • Cicle De Prop. El cicle d'arts escèniques de petit format a reunit quatre propostes entre música, teatre, poesia i dansa. Els divendres del mes de juliol s'han viscut al jardí noucentista de la Torre Folch per compartir propostes d'artistes locals i del territori, en la seva majoria liderat per dones creadores: la cantautora Sandra Bautista (acompanyada de Bart Barenghi), la poesia de Sílvia Siles, la comissió de teatre del Taller de les Arts -coordinat per Yaiza Peña - i la companyia Kaoticshoes, integrat per Laura Franch i Anna Portella.
  • Cicle d'exposicions temporals. L'Espai Massagran ha acollit 13 exposicions i mostres temporals de diferents col·lectius, obrint la temporada amb una retrospectiva de la històrica novel·la "Les aventures extraordinàries d'en Massagran" de la Fundació Folch i Torres. Amb ella l'han acompanyat sis retrospectives i exposicions commemoratives més, com els 30 anys de l'associació de divulgació cultural Quatrepins, els 100 anys de la Societat Coral La Unió amb "Les Veus de la Coral", els 10 anys dels Deixebles amb "10 anys cremant i tocant", els 100 anys de la Casa Folch i l'Any Triadú, i la mostra de patrimoni i memòria col·lectiva "Les Dones de la Fàbrica". A aquestes cinc exposicions s'afegeixen set mostres més de diferents agents locals (ciutadania i entitats) i diversos àmbits artístics, sobretot de pintura, escultura, fotografia i disseny: la mostra de l'alumnat del Taller de les Arts, les pintures de l'Alfons Fernández i Victoria Salvatierra (desembre 2022-gener 2023), els cartells de Festa Major de l'alumnat de 2n de Batxillerat de l'Institut Ramon Casas, el concurs de fotografies de Festa Major i la Lliga fotogràfica d'Arts i Foto (Taller de les Arts).

 

Acompanyament i suport a entitats.

La Torre esdevé també un espai de trobada i treball per a les entitats locals, fent ús de les seves sales per a reunions, assemblees i activitats. Algunes de les activitats culturals realitzades per a entitats han estat presentacions de treballs literaris, organitzats per les associacions Cabres i Vaques o el Taller de les Arts, els Clubs de Lectura mensuals, així com visites comentades al jardí de la mà de la Fundació Folch i Torres.

Altres accions, com les formacions especialitzades, s'han oferit per donar suport a les entitats en la seva gestió interna:

  • Com justificar subvencions.
  • Com optimitzar les nostres Xarxes Socials.
  • Recerca de finançament públic i privat.
  • Com incloure la Perspectiva de Gènere al nostre dia a dia.

 

Treballant per la programació del 2023.

L'objectiu principal del Viver és continuar programant propostes culturals estables; formacions, actuacions, tallers i exposicions, així com continuar donant suport a les entitats locals en la seva feina diària a través de cessions d'espai, programació i acompanyament.

Comparteix aquest contingut