Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

Fitxa 34

FITXA DESCRIPTIVA DEL LLOC DE TREBALL - 34

 

 


ÀREA/DEPARTAMENT: Àrea de serveis a les persones  
DENOMINACIÓ DEL LLOC: EDUCADOR/A SOCIAL
TIPOLOGIA: Funcionari / Laboral
PUNTS VALORACIÓ: 430

 

 


DADES ECONÒMIQUES

Grup: A2
Complement destinació: 22
Complement Específic (2021): 13590
Complement Dedicació (2021): No
Complement Disponibilitat (2021): No

 

 

B
DEDICACIÓ HORÀRIA DEL LLOC

 

 

Dedicació horària setmanal: 35
Tipologia de la jornada:: Dll-Dv: 8:00 a 15:00 hores (Flexibilitat horària necessària pel correcte desenvolupament de les seves funcions)

 

 

C
FUNCIONS GENÈRIQUES DEL LLOC

 

 

C.1
Objectiu fonamental del lloc o missió
 

 

Detectar, analitzar i intervenir amb persones i/o famílies en situació de necessitat socioeducativa per tal de millorar el seu benestar i la seva integració social a l'entorn, posant al seu abast els recursos disponibles de la Corporació o mitjançant altres administracions, institucions o entitats privades per tal d'aconseguir els objectius fixats, d'acord amb els procediments establerts i la legislació vigent.

 

 

C.2
Funcions

 

 

1.   Detectar,  analitzar i prevenir situacions de risc i/o d’exclusió social de les persones usuàries i les seves famílies:

  1.  Detecta i fa prevenció de situacions de risc i/o d’exclusió social de les persones usuàries i les seves famílies, des de la intervenció en el medi obert.
  2. Rep i analitza les demandes dels diferents col·lectius en risc d’exclusió social i/o amb dificultats per integrar-se en la vida comunitària.
  3. Atén directament a les persones usuàries i a les seves famílies en risc d’exclusió social, elaborant plans de treball i fent seguiment del procés i/o derivant cap a d'altres recursos en aquells casos que així ho requereixin.
  4. Participa, dins de l’equip interdisciplinari, en el disseny de la programació general dels casos assumits per a la seva intervenció.
  5. Promou l'organització i/o animació de la comunitat per aconseguir una millora del nivell social, possibilitant així la resolució dels problemes de manera autònoma.

2.  Diagnosticar, intervenir, fer seguiment i avaluar casos individuals i familiars relatius a les necessitats socioeducatives:

  1. Realitza entrevistes amb les famílies per determinar el pla de treball i valorar-ne el seguiment dels objectius.
  2. Desenvolupa i documenta totes les intervencions educatives per tal d’aconseguir els objectius establerts en la programació de cada cas.
  3. Tramita i fa el seguiment dels diferents projectes, ajudes i prestacions socials, tant les individuals com les familiars a què té dret la persona usuària així com dels ajuts propis del departament o bé les subvencions municipals que requereixin la seva intervenció, assumint totes aquelles tasques que d’aquesta activitat es derivin.
  4. Informa, orienta i assessora  sobre les prestacions i els recursos socials del territori que poden facilitar la intervenció educativa, alhora que dóna suport en les intervencions professionals d’altres serveis.
  5. Realitza accions socioeducatives (projectes, protocols, coordinacions, entrevistes, activitats, derivacions, etc.) per promoure la integració social d’infants, famílies, adolescents i joves que puguin patir situacions de risc social i/o precarietat econòmica.
  6. Realitza visites a domicilis, entrevistes al despatx i acompanya a les famílies en tots els processos de la vida quotidiana: alimentació, gestió econòmica, pautes educatives, inserció laboral...
  7. Realitza entrevistes als centres educatius, acompanyant als centres i a les famílies en el recorregut acadèmic i relacional dels infants.
  8. Fa intervencions directes amb les famílies per potenciar les habilitats parentals.
  9. Atén i dóna suport individual a través de la realització d’entrevistes a infants, famílies, adolescents i joves en situació de risc.
  10. Fa el seguiment dels casos prèviament tractats després d’una primera diagnosi i intervenció.
  11. Recopila i enregistra informació sobre el procés i els resultats d’educació i assistència, tot analitzant els processos d’intervenció – interacció.
  12. Es coordina amb la resta de professionals i/o serveis implicats en l’atenció de la persona usaria i/o família, traspassant la informació útil per la continuïtat de la intervenció en el cas.
  13. Participa, juntament amb l’equip interdisciplinari, en el disseny dels processos i activitats avaluatives dels casos en intervenció i/o dels programes endegats.
  14. Avalua el pla de treball educatiu individual i els projectes d'intervenció comunitària en coordinació amb altres professionals.
  15. Fa un seguiment posterior dels resultats de l’impacte i de les accions d’orientació.
     

3.   Coordinar actuacions amb diverses entitats i/o òrgans per tal de realitzar actuacions conjuntes en l’àmbit social:

  1. Deriva als recursos especialitzats aquells casos que requereixin d’una atenció específica i fa el seguiment i les coordinacions pertinents.
  2. Col·labora i diagnostica situacions de risc social i dissenya plans d’intervenció amb els EAIA (Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència).
  3. Col·labora i participa, conjuntament amb la resta de personal dels serveis socials en el seguiment i l'avaluació de les actuacions realitzades, així com en les propostes d'aplicació de recursos alternatius.
  4. Es coordina amb tercers, com ara entitats, altres institucions, organismes i/o serveis comunitaris, per a dur a terme les seves tasques, així com participa en aquelles comissions per a les que sigui assignada.
  5. Facilita xarxes de relació i treball conjunt entre professionals, serveis, entitats i veïnatge i també entre diferents institucions a nivell tècnic.
  6. Participa en projectes d’educació social comunitaris.
     

4.   Informar, orientar i assessorar sobre els serveis, recursos i prestacions dels sistemes de protecció de l’àmbit social:

  1. Assessora i dóna suport tècnic tant a nivell intern (la Corporació en general) com a nivell extern (institucions i usuaris en general), proporcionant la informació sobre temes propis de l'àmbit, procurant un sentit global d'actuació i coherent amb les capacitats de l'organització i el seus recursos.
  2. Atén al públic en l'àmbit de la seva competència, informant sobre els serveis socials locals, orientant i donant el suport necessari per accedir a diferents prestacions i subsidis per pal·liar les mancances de a comunitat coordinant els recursos socials disponibles per a cada cas.
  3. S’encarrega de la presa de decisions i d'informar a les administracions competents de situacions que afecten directament la vida de les persones i família (Fiscalia, Jutjats, etc.).
  4. Assisteix i participa en els actes públics, comissions, reunions o grups de treball als quals sigui designat/ada assumint la representació de la Corporació en la seva matèria competencial o qualsevol altre rol que li sigui requerit, assumint totes aquelles tasques que d’aquesta activitat es derivin.
     

5.   Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.
 

6.   Pel que fa al tractament de dades de caràcter personal, adoptar les mesures tècniques i organitzatives necessàries per donar compliment a la normativa vigent en la matèria, així com mantenir el deure de secret i confidencialitat, que es mantindran una vegada acabada la seva vinculació amb la Corporació.
 

7.   I, en general, totes aquelles de caràcter similar que li siguin atribuïdes.

 

 

D
CONDICIONS DE TREBALL

 

 

D.1
Esforços físics

 

 

Esforç marginal propi de treball d’oficina.

 

D.2
Ambient de treball

 

Ambient propi d’oficina.

 

D.3
Riscos possibles

 

Els determinats en l’avaluació de riscos.

 

E
PROVISIÓ DEL LLOC

 

 

E.1
Requisits per a la seva provisió

 

 

Titulació:                   Diplomatura o Grau en Educació Social

Altres:                        Titulació equivalent a la pròpia del grup A2 del personal funcionari

 

E.2
Mèrits rellevants a considerar en la provisió

 

 

Formació en l’àmbit de:

Infància

Adolescència

Família

Educació Social i Familiar

Perspectiva de gènere.

Atenció a les violències.

Treball interdisciplinar

Tècniques de resolució de conflictes

Atenció a persones en situació de risc social i/o exclusió social

Drogodependències

Atenció a les capacitat diverses.

Serveis comunitaris

Comunicació i relació assistencial

Atenció sociosanitària

Tècniques d'assessorament municipal

Conducció de reunions

Salut Mental

Legislació i Política Social

Informàtica a nivell d'usuari: processador de textos, base de dades, full de càlcul, etc.

Experiència: En l'àmbit de l’educació social i familiar en l'Administració Pública i/o en el sector privat.

 

E.3
Forma de provisió

 

Concurs-oposició

 

E.4
Dependència Jeràrquica

 

Cap de Serveis Socials

 

E.5
Perfil competencial

 

D’acord amb la metodologia emprada per la Diputació de  Barcelona, el perfil competencial és el corresponent al personal TÈCNIC/A.

 

Perfil Competencial Fitxa 34

Comparteix aquest contingut