Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

 

Parcs i Jardins

Parc del bosc

 

Palau-solità i Plegamans presenta una elevada diversitat d'espais lliures dins la seva trama urbana: places, parcs i espais verds. Destinats a ús social i de lleure de la població.

 

La vegetació que hi ha repartida pels diversos parcs, jardins i zones verdes del municipi és rica i variada. Destaquem, entre d’altres, desmais, til·lers, moreres, magnòlies, alzines, plataners, rosers, magraners, baladres, pins, pollancres, càlams, verns, formis, cal·listèmons, pins pinyoners, etc.

 

Un dels espais vertebradors és la ronda verda de la riera de Caldes, passeig fluvial al llarg de la Riera de Caldes entre el pont de la Carrerada i el Parc de l’Hostal del Fum, amb l’objectiu d’obrir el municipi a la riera i convertir-la amb un espai de lleure públic i sensibilització ambiental.

 

El llibre "Espais i racons de Palau-solità i Plegamans" és una guia molt visual sobre els parcs, jardins i espais naturals del municipi. El llibre inclou rutes així com una llista d'arbres singulars. Aquesta guia està disponible a la Masia de Can Cortès per un import de 7 €.